Hrvatska

HDZ: Jadranka Kosor: Neki kandidati još skrivaju svoje imovinsko stanje, Tuđmana koriste samo kao kulisu

'Moja imovinska kartica već je odavno poznata i nikad od javnosti nisam ništa skrivala, što se baš ne bi moglo reći za neke kandidate.'

Piše: P/H

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je u utorak u Bjelovaru da se o novom vođi HDZ-a neće odlučivati na temelju dojma koji u javnosti ostavljaju njezini protukandidati, već na temelju rezultata koje je HDZ postigao u vrijeme kad je ona bila predsjednica Vlade i stranke, priopćeno je iz njezinog izbornog stožera.

"Moja imovinska kartica već je odavno poznata i nikad od javnosti nisam ništa skrivala, što se baš ne bi moglo reći za neke kandidate"

"To je, ne nabrajajući sve učinjeno, dovoljan zalog da s optimizmom ulazim u predstojeće stranačke izbore", kazala je, po priopćenju, Kosor uoči skupa u Bjelovaru, gdje se susrela sa stranačkim izaslanicima iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Pojasnila je i razloge traženja imovinskih kartica ostalih pretendenata na čelnu funkciju za koje želi da se objave zbog, kako je istaknula, svođenja čistih računa unutar stranke koju već duže vremena potresaju razne afere, navodi se u priopćenju.

"Moja imovinska kartica već je odavno poznata i nikad od javnosti nisam ništa skrivala, što se baš ne bi moglo reći za neke kandidate", istaknula je Kosor.

U priopćenju se dalje kaže da se Kosor kritički osvrnula na neke bivše suradnike poput Gordana Jandrokovića, koji je preko noći nekoliko puta mijenjao mišljenje, ali je usprkos tome izrazila spremnost izbornu bitku dovesti do kraja, odnosno do izborne pobjede.

Osvrnula se i na neprimjereno pozivanje na političku ostavštinu prvog predsjednika RH Franje Tuđmana, čije se ime rabi, kako je kazala, tek prigodničarski, "a oni koji misle da će na temelju toga dobiti izborne poene koriste ga tek kao kulisu iza koje se skrivaju sasvim drugačiji porivi", stoji u priopćenju.

Predsjednica HDZ-a najavila je, po priopćenju, i svojevrsnu decentralizaciju stranke, u kojoj će u kreiranju ukupne politike veću ulogu imati predsjednici županijskih i gradskih organizacija, koji će s predsjedništvom stranke odlučivati o svim najvažnijim pitanjima unutarstranačke strategije.

U pratnju predsjednice bili su Vladimir Šeks, Andrej Plenković, Josip Đakić, Branko Bačić i Ante Kulušić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

gordan jandroković, andrej plenković, jadranka kosor, hdz