A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/poljeprivreda-belje-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Poljoprivrednici do 15. svibnja trebaju predati zahtjeve za potpore | Politika+
Mojbiz

POTPORA: Poljoprivrednici do 15. svibnja trebaju predati zahtjeve za potpore

Za ostvarivanje prava na izravna plaćanja poljoprivrednici i ove godine trebaju popuniti Jedinstveni zahtjev koristeći AGRONET sustav

Piše: PolitikaPlus/hina

 Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) u današnjem priopćenju podsjeća poljoprivrednike da je 15. svibnja zadnji dan za podnošenje zahtjeva za izravne potpore za ovu godinu.

 

Za ostvarivanje prava na izravna plaćanja poljoprivrednici i ove godine trebaju popuniti Jedinstveni zahtjev koristeći AGRONET sustav - zaštićenu mrežnu aplikaciju kojoj se pristupa preko korisničkog imena i zaporke, a putem internetske adrese Agencije (www.apprrr.hr), navodi se u priopćenju.

 

Na internetskoj stranici Agencije može se preuzeti i "Priručnik za poljoprivredna gospodarstva", koji detaljno opisuje uvjete za ostvarivanje potpore za 2012. godinu. Elektronički popunjen i ispisan zahtjev nositelj poljoprivrednog gospodarstva vlastoručno potpisuje i dostavlja poštom ili neposredno u regionalni ured Agencije za plaćanja do 15. svibnja ove godine. Izmjene i dopune zahtjeva mogu se podnositi do 30. svibnja bez sankcija, navodi se u priopćenju.

 

Zahtjev se, napominju u Agenciji, može podnijeti i do 11. lipnja, ali će se obračunati smanjenja po radnom danu kašnjenja.

 

U slučaju da poljoprivrednici nisu u mogućnosti samostalno popuniti zahtjev, na raspolaganju im je 400 djelatnika regionalnih ureda Agencije, Hrvatske poljoprivredne agencije i Hrvatske poljoprivredne komore, koji pozivaju poljoprivrednike telefonom te nude pomoć kod popunjavanja zahtjeva, ističu u Agenciji. Podsjećaju također kako prije podnošenja zahtjeva poljoprivrednici trebaju provjeriti i po potrebi obnoviti podatke u upisnicima i registrima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

agronet sustav, agencija, potpora