A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/ante-gotovina-mladen-markac-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Udruga Hrvatski svjetski kongres priprema akciju za Gotovinu i Markača | Politika+
Crna kronika

POTPORA: Udruga Hrvatski svjetski kongres priprema akciju za Gotovinu i Markača

'Svijetlo i plamen svijeće simboli su ljubavi i vjere, a u ovom slučaju i našeg dubokog uvjerenja da će pravda na kraju biti vraćena u ravnotežu.'

Piše: PolitikaPlus

Udruga Hrvatski svjetski kongres priopćila je da će 13. svibnja ove godine, dan uoči početka usmene rasprave Žalbenog vijeća Haaškoga suda u predmetu "Gotovina - Markač", u hrvatskim katoličkim misijama i zajednicama paljenjem svijeća izraziti suosjećanje i potporu dvojici generala te, ističu, ukazati na nepravednu prvostupanjsku presudu hrvatskim generalima i neodrživu kvalifikaciju legitimne vojne oslobodilačke akcije "Oluja" združenim zločinačkim pothvatom.

U akciji nazvanoj "Plamen slobode", na Majčin dan, uoči ili nakon misnih slavlja u hrvatskim katoličkim misijama i zajednicama uz molitvu za domovinu palit će se bijele svijeće "kao znak suosjećanja s patnjom svih hrvatskih uznika u Den Haagu". Hrvatski svjetski kongres priprema naljepnice za svijeće s porukom podrške.

"Svijetlo i plamen svijeće simboli su ljubavi i vjere, a u ovom slučaju i našeg dubokog uvjerenja da će pravda na kraju biti vraćena u ravnotežu, te da će hrvatski generali biti pušteni na slobodu i u svoju domovinu", navodi se u priopćenju.

Hrvatski svjetski kongres napominje da kao nevladina udruga među ostalim lobira za pravdu i obranu časti Domovinskog rata te podsjeća da je u tom smislu prošle godine organizaro seriju mirnih demonstracija pod motom 'ICTY Injustice - pravda je izgubila ravnotežu', te akciju slanja 100 tisuća božićnih čestitki hrvatskim generalima u Den Haagu.

Žalbeno vijeće Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (ICTY) Haaškoga suda sazvalo je usmenu raspravu u predmetu "Gotovina - Markač" za 14. svibnja.

Bivši zapovjednik Operativne zone Split general Ante Gotovina i bivši zapovjednik specijalne policije general Mladen Markač 15. su travnja prošle godine osuđeni na 24 odnosno 18 godina zatvora zbog zločina počinjenih tijekom i nakon Oluje nad srpskim civilima koji su živjeli na okupiranim područjima Hrvatske.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

markač, gotovina, haag