A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/hrvatska%20i%20eu.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Britanski parlament ratificira hrvatski ugovor početkom 2013. godine | Politika+
Hrvatska

JOSIP LEKO: Britanski parlament ratificira hrvatski ugovor početkom 2013. godine

'Dobili smo poziv za uzvratni posjet britanskom parlamentu sljedeće godine, prije ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora, pa se može zaključiti da će ratifikacija uslijediti u prvom tromjesječju 2013.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Britanski parlament trebao bi ratificirati hrvatski ugovor o pristupanju Europskoj uniji u prvom tromjesječju 2013., izjavio je u subotu za Hinu potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, koji se na marginama varšavske konferencije predsjednika parlamenata zemalja članica EU-a i zemalja kandidatkinja sastao s članovima britanskog izaslanstva.

Leko je razgovarao s potpredsjednicima obaju domova britanskog parlamenta, donjeg doma Nigelom Evansom i Doma lordova Johnom Roperom, koje je pozvao u posjet Hrvatskoj. "Dobili smo poziv za uzvratni posjet britanskom parlamentu sljedeće godine, prije ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora, pa se može zaključiti da će ratifikacija uslijediti u prvom tromjesječju 2013.", rekao je Leko i dodao kako misli da s britanskom ratifikacijom ne bi trebalo biti nikakvih problema.

Hrvatsko se parlamentarno izaslanstvo u Varšavi sastalo i s predsjednicom latvijskog parlamenta Solvitom Aboltinom koja je dobro informirana hrvatskom o napretku u poglavlju 23 (Pravosuđe i temeljna prava), te smatra da će u latvijskom parlamentu ratifikacija hrvatskog pristupnog ugovora proći bez ikakvih ograda.

Predsjednik irskog parlamenta Sean Barret na neformalnom sastanku s hrvatskim izaslanstvom istaknuo je kako početno iskustvo Irske pri ulasku u EU bilo izuzetno dobro, ali se sada intenzivno traže rješenja za izlazak iz teške ekonomske situacije, poglavito kroz kontrolu banaka i sniženje kamatnih stopa što bi trebalo omogućiti oporavak irskog gospodarstva.

Drugog dana varšavske konferencije, u subotu, raspravljalo se i o implikacijama Ugovora o stabilnosti, koordinaciji i upravljanju u Ekonomskoj i monetarnoj Uniji na parlamente Europske unije, te o odnosu parlamenta, javnog mišljenja i medija koji imaju ključnu ulogu u djelovanju parlamentarne demokracije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

velika britanija, eu, hrvatska, josip leko