Hrvatska

REAKCIJA: Ravnateljica hitne odbacila krivnju za smrt djevojčice

'Dijete je predano otorinolaringologu u kliničkoj bolnici. Što mislite tko je odgovoran?'

Piše: PolitikaPlus/HRT

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu grada Zagrebu Slobodanka Keleuva u ekskluzivnom razgovoru za emisiju HTV-a Zagrebačka panorama odbacila je krivnju Hitne za smrtni slučaj jednoipolgodišnje Mije Antunović.

'Dijete je predano u kliničku bolnicu kod specijaliste otorinca pri svijesti, plačljivo i stabilno, što znači da je dijete predano otorinolaringologu. Što mislite tko je odgovoran?'


- Troje ljudi iz Hitne u Heinzelovoj koje je dobilo opomenu pred otkaz stegovno je kažnjeno zbog proceduralnih propusta, a ne medicinskih, napomenula je Keleuva. Odgovornost, tvrdi ona, jedino može snositi Klinika u koju je Mija zaprimljena dok je još bila izvan životne opasnosti.


- Ovom prilikom želim naglasiti da je dijete predano u kliničku bolnicu kod specijaliste otorinca pri svijesti, plačljivo i stabilno, što znači da je dijete predano otorinolaringologu. Što mislite tko je odgovoran? U ovom trenutku ne bi špekulirala, vjerujem da će institucije otkriti gdje je krenulo neželjenim tijekom, rekla je Keleuva.

MInistar zdravlja Rajko Ostojić poručio je da su ovakvi slučajevi u hrvatskom zdravstvu nedopustivi i da ih neću tolerirati. O svemu dodao je, istodobno traje policijska istraga zbog čega slučaj više ne može komentirati.

"Naravno, nitko nije kriv dok se ne dokaže suprotno", rekao je ministar, međutim, dodao je, ako policijska istraga utvrdi odgovornost, od ravnateljice Hitne očekuje sve daljnje korake, uključujući i otkaze.Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hitna pomoć, mija antunović, Slobodanka Keleuva