A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivan_jakovcic.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Jakovčić: Čačić jako dobro zna da je projekt 'Brijuni rivijera' pod ingerencijom države | Politika+
Hrvatska

ODGOVOR: Jakovčić: Čačić jako dobro zna da je projekt 'Brijuni rivijera' pod ingerencijom države

Istarski župan je upozorio da prvi potpredsjednik svjesno prešućuje neke stvari.

Piše: Vanja Deželić

Istarski župan Ivan Jakovčić ostao je zgrožen kada je otkrio da zbog Ministarstva kulture projekt 'Brijuni rivijera' ostaje na čekanju iako se u deset godina koliko traje realizacija pribavilo sve potrebne papire. Iz tog je razloga zatražio ostavku zamjenika ministra, obrušio se na HNS i općenito državu. Povuklo je to za sobom reakciju prvog potpredsjednika Vlade Čačića, potom i ministrice kulture Zlatar Violić, a sve to još je jednom u razgovoru za naš portal prokomentirao Ivan Jakovčić.

Drago mi je da je Čačić podržao moj stav o uvjetima investiranja u fazi natječaja i o tome da se mora stati na kraj pogoršanju ionako nepovoljne klime za poduzetnike

- Drago mi je da je Čačić podržao moj stav o uvjetima investiranja u fazi natječaja i o tome da se mora stati na kraj pogoršanju ionako nepovoljne klime za poduzetnike. To što je moju izjavu nazvao neprimjerenom je stvar njegove percepcije jer ja iza svake izrečene riječi stojim - rekao nam je Ivan Jakovčić i nakon što mu se glava 'ohladila'.

No nije to sve što je Radimir Čačić rekao. U svojoj izjavi je napomenuo da bi Jakovčić trebao poći od sebe.

- Ne smije se desiti da se u Hrvatskoj priprema i pokrene investicija, da se uloži novac u projekte i daju bankarske garancije, da se ide u natječaj i da se natječaj realizira i da onda Konzervatorski zavod koji je, nota bene, županijski, dakle, od gospodina Jakovčića, donese odluku kojom ustvari sprečava potpunu gradnju. Neka pogleda sam sebe, osvrne se i vidi tko je tamo. Problem je u tome da je to u državnoj vertikali - riječi su Radimira Čačića.

Isto to rekla je i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić kada je prokomentirala ovu temu. Smatra da država u cijeloj priči nije ništa kriva i sve je svalila na teret županije kojom 'vlada' Ivan Jakovčić.

 

>> Radimir Čačić poručio Ivanu Jakovčiću: Reagirao je neprimjereno, neka prvo pogleda sebe

- Ne znam što je rekla ministrica, ali čuo sam što je rekao Čačić. Nije to županijsko pitanje već državno, sve je pod ingerencijom države, a ne županije. Ove odluke se ne mogu donositi bez znanja i odobrenja države, što Čačić jako dobro i zna. Nezaposleni im očito ne predstavljaju nikakav problem - optužuje Jakovčić.

Odmah u oko upada izjava o tome da je Čačić znao kako stvari stoje, ali svejedno je rekao nešto drugo. Nažalost, Jakovčić to nije htio dalje spominjati.

Nije to županijsko pitanje već državno. Ove odluke se ne mogu donositi bez znanja i odobrenja države, što Čačić jako dobro i zna

- Radimir Čačić i ja smo u odličnim odnosima i ne želim nastavljati prepucavanja putem medija. Na razini države funkcioniramo sjajno i neka tako ostane, ovo ne smije biti nikakva prepreka - govori Jakovčić.

Odmah je nakon toga odbacio svaku mogućnost raspada koalicije zbog problema oko projekta "Brijuni rivijera".

- Koalicija se neće narušiti, to ne dolazi u obzir - bio je kratak, ali iznimno jasan istarski župan.

Na kraju tek ostaje činjenica da u vrtlogu birokracije i dalje izlaz ne mogu pronaći vitalni i kapitalni projekti koji osim zarade i oživljavanja zajednice donose brojna radna mjesta, pomažu državni proračun i potiču rast gospodarstva kao i poduzetničke klime u Hrvatskoj.

 

>> Ivan Jakovčić optužio Ministarstvo kulture da potkopava projekt 'Brijuni rivijera'

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

pula, ivan jakovčić, istra, brijuni