A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/bleiburg-krizni-put-104.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HDSSB upozorava: Zbog Bleiburga ćete produbiti podjele i dovesti do radikalizacije | Politika+
Hrvatska

UPOZORENJE: HDSSB upozorava: Zbog Bleiburga ćete produbiti podjele i dovesti do radikalizacije

'Posljedice će snositi oni koji su je i donijeli', rekao je Dražen Đurović u ime HDSSB-a.

Piše: PolitikaPlus

U nastavku saborske sjednice Dražen Đurović je u ime Kluba HDSSB-a ocijenio kako će odluka saborskog Predsjedništva da Hrvatski sabor više ne bude pokrovitelj bleiburške komemoracije, produbiti podjele i dovesti do radikalizacije te da će posljedice snositi oni koji su je i donijeli.

Kazao je kako je dosadašnje pokroviteljstvo Hrvatskog sabora komemoraciji na Bleiburgu pridonijelo pomiribi i smirivanju strasti kao i održavanje komemoracije u uljuđenim okvirima, te se založio da se ona i ubuduće održava na takav način kao i do sada.

Ustvrdio je da vladajuća koalicija i SDP, kao sljednik Saveza komunista (SK), uskraćujući saborsko pokroviteljstvo čine ono što su prije uspostave samostalne Republike Hrvatske činili SK i UDBA, nastojeći onemogućiti održavanje komemoracije na Bleiburgu žrtvama jugokomunističkog zločina.

Na Bleiburgu se ne odaje počast ustašama i fašistima, nego zarobljenim hrvatskim vojnicima, starcima, ženama i djeci koje je "pobila partizanska vojska", poručio je Đurović i zatražio da se o toj odluci saborskog Predsjedništva raspravlja na plenarnoj sjednici.

Potporu odluci o uskrati saborskog pokroviteljstva na komemoracijom u Bleiburgu pozdravio je u ime Kluba IDS-a Damir Kajin, istaknuvši kako konačno treba prestati odavati počast vojsci poraženoj u Drugom svjetskom ratu.

Hrvatski sabor s radom nastavlja sutra u 9,30 sati.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

IDS, HDSSB, bleiburg, sabor