A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/daniel-srb-112.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Daniel Srb: Vlada nema hrabrosti za ozbiljnu bitku za Inu | Politika+
Hrvatska

KRITIKA: Daniel Srb: Vlada nema hrabrosti za ozbiljnu bitku za Inu

'Ako je vlasništvo stečeno na nezakonit način, taj se postupak mora poništiti i vratiti na početak, a ako nije, onda se radi o političkom procesu.

Piše: P/H

Predsjednik HSP-a Daniel Srb izjavio je danas u Osijeku kako je bitka za Inu trenutačno najvažnija u Hrvatskoj, ali Vlada RH "očito nema hrabrosti ozbiljno se upustiti u nju".

Na konferenciji za novinare Srb je rekao kako s obzirom na to da se bivšem premijeru Ivi Sanaderu "sudi zbog sumnje u prodaju dionica Ine, uz primanje mita, postoji dvojba je li vlasništvo stečeno na zakonit način".

"Ako je vlasništvo stečeno na nezakonit način, taj se postupak mora poništiti i vratiti na početak, a ako nije, onda se radi o političkom procesu", ustvrdio je Srb.

Dodao je da je bitka za Inu temeljna bitka za hrvatske nacionalne interese te da će vlada, ako ima hrabrosti ozbiljno se u nju upustiti, od pravosudnih tijela zatražiti blokadu Inine imovine do završetka toga sudskog procesa.

"Vlada od Državnog odvjetništva nije zatražila blokadu imovine jer nema hrabrosti za ozbiljnu bitku, za kontrolu nad Inom. Moglo bi se dogoditi dužnosnicima iz ove vlade da se u budućnosti oni nađu na optuženičkoj klupi kao i bivši premijer jer nisu povukli takav potez, što je njihova obveza ako štite hrvatske nacionalne interese", smatra predsjednik HSP-a.

Dodao je da se može očekivati da bi vlada, donese li takvu odluku, mogla biti izložena različitim vanjskopolitičkim pritiscima, ali ona, kazao je Srb, "i postoji zato da bi imala hrabrosti nositi taj teret na svojim leđima".

Srb je ocijenio da se vlada u nedostatku političke hrabrosti te ozbiljnoga političkog i gospodarskog programa bavi samo ideološkim pitanjima, poput rasprave o Bleiburgu i vjeronauka u školama, a pritom nema odgovor na pitanja poput povećanja nezaposlenosti, stečajeva te radničkih i seljačkih prosvjeda.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

daniel srb, hsp, bleiburg, mol, ina