A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hdz-sabor-104.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Anketa HDZ-a SAD: Vode Karamarko i Milinović! Mladež HDZ-a: Anketa je lažna! | Politika+
Hrvatska

SUKOB: Anketa HDZ-a SAD: Vode Karamarko i Milinović! Mladež HDZ-a: Anketa je lažna!

'Mladež HDZ-a nije provela nikakvu anketu niti za Koordinaciju HDZ-a SAD-a, niti za bilo koga drugoga.'

Piše: Ivan Klarić
'Mladež HDZ-a broji 67 000 članova koji  nikad nisu proveli nikakvu anketu niti za Koordinaciju HDZ-a SAD-a, niti za bilo koga drugoga. Pozivamo pojedince da ne manipuliraju imenom Mladeži HDZ -a u svrhu vlastite promocije.'

Prema rezultatima ankete HDZ-a SAD, novi predsjednik HDZ-a bit će - Tomislav Karamarko. Naime, prema tvrdnji HDZ-a SAD, od od 27. veljače do 15. travnja, u telefonskoj su anketi upitali nešto više od 43 tisuće članova HDZ-a iz svih krajeva Hrvatske i dijaspore koga bi željeli za predsjednika stranke i njih čak 20 137 svoj je glas dalo bivšem ministru unutarnjih poslova.

Po broju glasova anketiranih HDZ-ovaca na drugom mjestu nalazi se Darko Milinović s 14 475 glasova. Na trećem mjestu našla se aktualna predsjednica najveće oporbene stranke Jadranka Kosor kojoj je glas u anketi dalo 3 154 članova HDZ-a.

Milan Kujundžić i Drago Prgomet dobili su potporu 2251 odnosno 2023 člana HDZ-a, a na posljednjem mjestu nalazi se bivši potpredsjednik Vlade zadužen za investicije Domagoj Ivan Milošević kojem je potporu dalo 1173 člana HDZ-a.

 

Prema tvrdnjama HDZ-a SAD, ovu su anketu u periodu od od 27. veljače do 15. travnja ove godine provodili u suradnji s volonterima Mladeži HDZ-a. No, iz Mladeži HDZ-a dobili smo demanti ove informcije.

 

- Predsjedništvo Mladeži Hrvatske demokratske zajednice najoštrije osuđuje i odbacuje tvrdnje da je Mladež HDZ –a provela anketu telefonskim pozivima na uzorku od 43 213 članova HDZ –a za Koordinaciju HDZ-a u SAD-u u vremenu od 27. veljače do 15. travnja 2012, tvrde u Mladeži HDZ-a i dodaju.

 

- Mladež HDZ-a broji 67 000 članova koji  nikad nisu proveli nikakvu anketu niti za Koordinaciju HDZ-a SAD-a, niti za bilo koga drugoga. Pozivamo pojedince da ne manipuliraju imenom Mladeži HDZ -a u svrhu vlastite promocije jer na taj način štete ugledu Mladeži u cjelini, tvrde na kraju priopćenja u Mladeži HDZ-a.

 

Inače, u HDZ-u SAD tvrde da je anketa provedena na temelju arhive članstva HDZ-a iz 2007. godine koju su tada koristili u predizborne svrhe i da su dobili kontakte i tražili odgovore od svih dostupnih članova. 

 

Pitanja koja su postavljena anketiranim članovima stranke, tvrde iz HDZ-a SAD, bila su: Koji od šest kandidata može ujediniti desnu opciju RH? Kojem od šest kandidata bi povjerili budućnost i sigurnost vlastite obitelji, stranke i RH? Imajući u vidu današnju sudbonosnu situaciju u RH, koji od kandidata za predsjednika HDZ-a može pobjediti Kukuriku koaliciju, Poslije ovoih upita koga želite vidjeti na čelu HDZ-a?