A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/hdssd.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Osnovana dalmatinska regionalna stranka HDSSD, Hrvoje Tomasović predsjednik | Politika+
Hrvatska

NOVA STRANKA: Osnovana dalmatinska regionalna stranka HDSSD, Hrvoje Tomasović predsjednik

'Razlozi osnivanja leže u otporu prema centralizaciji i metropolizaciji Republike Hrvatske.'

Piše: Ivan Klarić
Hrvatski Demokratski Slobodarski Savez Dalmacije (HDSSD) je regionalna politička stranka čiji razlozi osnivanja leže u odlučnom otporu i jasnom odgovoru prema beskrupuloznoj centralizaciji i metropolizaciji Republike Hrvatske od strane prošlih, ali i sadašnje Vlade RH, koje se provode na štetu Dalmacije, ali i drugih zapostavljenih hrvatskih regija, naglasili su utemeljitelji HDSSD-a.

Ono o čemu je PolitikaPlus prva pisala prije nešto manje od dva mjeseca, u subotu je dobilo i potvrdu. Naime, protekle subote u Kninu je održana osnivačka skupština Hrvatskog Demokratskog Slobodarskog Saveza Dalmacije (HDSSD).

 

Osnovni cilj djelovanja Hrvatskog Demokratskog Slobodarskog Saveza Dalmacije (HDSSD) je okupljanje građana regije oko Programa HDSSD-a poradi svekolikog napretka regije Dalmacije, a koji je usvojen na jučer održanoj Osnivačkoj skupštini HDSSD-a i javno je objavljen na službenoj stranici HDSSD-a

 

Hrvatski Demokratski Slobodarski Savez Dalmacije (HDSSD) je regionalna politička stranka čiji razlozi osnivanja leže u odlučnom otporu i jasnom odgovoru prema beskrupuloznoj centralizaciji i metropolizaciji Republike Hrvatske od strane prošlih, ali i sadašnje Vlade RH, koje se provode na štetu Dalmacije, ali i drugih zapostavljenih hrvatskih regija, naglasili su   utemeljitelji HDSSD-a.

 

Osnivačka skupština je odbacila i zlonamjerne medijske spekulacije da je HDSSD stranka koja se osniva pod "patronatom" slavonsko-baranjske regionalne stranke HDSSB-a. Istaknuto je da je HDSSD samostalna i neovisna politička dalmatinska stranka kojoj je program te slavonsko-baranjske regionalne stranke bio okvir za izradu i usvajanje vlastitog političkog programa, ali i poruka spremnosti HDSSD-a na suradnju sa svim regionalnim i nacionalnim strankama koje djeluju na istim, ili sličnim programskim načelima.

 

Kako bi onemogućili daljnji pokušaj medijskog diskreditiranja HDSSD-a, ali i stranaka sličnih političkih usmjerenja s kojima HDSSD u budućnosti namjerava surađivati, HDSSD iznosi jasan stav da ne priznaje nikakve politički motivirane sudske progone hrvatskih generala i drugih heroja Domovinskog rata, pokrenute po nalozima stranih političkih nalogodavaca pred međunarodnim ili domaćim ispolitiziranim sudovima.    

 

Na Osnivačkoj skupštini HDSSD-a nazočilo je 132 osnivača iz svih dalmatinskih županija koji su, osim Programa, usvojili i Statut HDSSD-a, a kojim je regulirano da za razdoblje od najduže godinu dana Stranku vodi Predsjedništvo od sedam članova i Glavni odbor HDSSD-a od 35 izabranih članova. Protekom toga vremena održati će se I Izborni Sabor HDSSD-a.

 

Za predsjednika HDSSD-a izabran je dr. Hrvoje Tomasović, a za predsjednika Glavnog odbora  dr. Luka Roguljić (Splitsko-dalmatinska županija).

 

U skladu s odredbama Statuta za predsjednika sekcije „Mladi HDSSD-a“ izabran je student Geodetskog fakulteta Ivan Sambunjak (Zadarska županija), koji je istovremeno po dužnosti i potpredsjednik HDSSD-a.

 

Za potpredsjednike HDSSD-a izabrani su i gospođa Marija Mamić, iur  (Splitsko-dalmatinska županija) i profesor Petar Mišo Mihočević (Dubrovačko-neretvanska županija).

 

Potpredsjednik za Šibensko-kninsku županiju biti će izabran naknadno. Za Glavnog tajnika HDSSD-a izabran je Denis Šešelj (Dubrovačko-neretvanska županija).

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

denis šešelj, hrvoje tomasović, branimir glavaš, hdssb, hdssd