A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/egipat-kairo-tahrir-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Egipat: Izborno povjerenstvo diskvalificiralo 10 kandidata | Politika+
Hrvatska

IZBORI: Egipat: Izborno povjerenstvo diskvalificiralo 10 kandidata

Bivši potpredsjednik Omar Sulejman nije uspio dobiti dovoljan broj potpisa birača.

FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Egipatsko izborno povjerenstvo u subotu je najavilo da je diskvalificiralo 10 kandidata u utrci za predsjedničke izbore, među kojima su bivši potpredsjednik Omar Sulejman, zatim kandidat Muslimanske braće Hairat el Šater i salafist Hazem Abu Ismail.

Bivši potpredsjednik Omar Sulejman nije uspio dobiti dovoljan broj potpisa birača.

Agencija France presse navodi da je Sulejman diskvalificiran jer nije uspio dobiti dovoljan broj potpisa birača iz 15 upravnih jedinica u zemlji, kako je propisano zakonom, Šater je diskvalificiran jer je bio u zatvoru, a Abu Ismail zbog majčina američkog državljanstva. Reuters pak kaže da nije dano službeno objašnjenje za njihovo izbacivanje iz izborne utrke.

Faruk Sultan, predsjednik Izbornog povjerenstva za Reuters je rekao da diskvalificirani kandidati imaju 48 sati vremena da ulože žalbu na odluku, a konačna lista kandidata bit će objavljena 26. travnja.

Predsjednički izbori u Egiptu održat će se 23. i 24. svibnja, a mogući drugi rok 16. i 17. lipnja. Pobjednik izbora bit će proglašen 21. lipnja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Omar Sulejman, IZBORI, EGIPAT