Kultura

FILM: Woody Allen U Rimu pretpremijerno prikazao svoj najnoviji film: Rimu s ljubavi

"Suprotno Londonu ili Parizu, razumljivima Amerikancu, Rim je iznimno egzotičan, način života je potpuno drukčiji, boje također"

Piše: PolitikaPlu/Hina/AFP


Snimanje filma prošlog ljeta na slavnim mjestima poput Španjolskog trga, Koloseuma ili Vie Veneto izazvalo je velik interes novinara kao u najboljim danima "Dolce Vite" kad se u kafićima moglo sresti Audrey Hepburn ili Gregoryja Pecka.

Američki redatelj Woody Allen predstavio je u petak u Rimu svoj najnoviji film "To Rome With Love" u kojemu glume Alec Baldwin, Penelope Cruz i Roberto Benigni.

"Odrastao sam s talijanskim filmom", izjavio je pred novinarima 76-godišnji redatelj nakon pretpremijerne projekcije talijanske verzije njegova novog filma. Dodao je da se raduje što je snimao u Rimu kamo dolazi gotovo svakog ljeta svirati klarinet sa svojom jazz skupinom.

"Suprotno Londonu ili Parizu, razumljivima Amerikancu, Rim je iznimno egzotičan, način života je potpuno drukčiji, boje također", rekao je na pressici u Rimu.

Najnovije djelo njujorškog majstora pripovijeda u četiri djela o životu skupine Amerikanaca i Talijana, "njihovim romansama, avanturama i različitim teškim situacijama kroz koje prolaze", piše u službenoj filmskoj brošuri.

Rim i njegova mješavina antičkih ruševina i baroknih pročelja nada se da će pomoću Allenova filma povratiti malo nekadašnje slave kad je Vječni grad poslužio kao pozadina remek-djelima poput "Praznika u Rimu" (1953.) i "Dolce Viti" (1960.). Snimanje filma prošlog ljeta na slavnim mjestima poput Španjolskog trga, Koloseuma ili Vie Veneto izazvalo je velik interes novinara kao u najboljim danima "Dolce Vite" kad se u kafićima moglo sresti Audrey Hepburn ili Gregoryja Pecka.

Ovaj hommage Rimu, slavni je Njujorčanin snimio nakon "Ponoći u Parizu" koja mu je donijela Oscara za scenarij i nominaciju za najbolji film.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Roberto Benigni, Penelope Cruz, Alec Baldwin, To Rome With Love, WOODY ALLEN