A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jadranka-kosor-dino-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

MILOŠEVIĆ: Predsjedništvo je spasilo ugled stranke! KUJUNDŽIĆ: Kosor treba dati ostavku! | Politika+
Hrvatska

REAKCIJE: MILOŠEVIĆ: Predsjedništvo je spasilo ugled stranke! KUJUNDŽIĆ: Kosor treba dati ostavku!

PRGOMET: Odluka predsjedništva logična.

Piše: PolitikaPlus

Domagoj Ivan Milošević, kandidat za predsjednika HDZ-a, pozdravio je današnju odluku Predsjedništva HDZ-a da se izborni proces, koji će biti završen 20. svibnja, provede po postojećim pravilima.

 

MILOŠEVIĆ: Pozdravljam odluku Predsjedništva koje je na taj način spasilo ugled stranke i demokratska načela na kojima mora počivati svako ozbiljno političko djelovanje.

"Pozdravljam odluku Predsjedništva koje je na taj način spasilo ugled stranke i demokratska načela na kojima mora počivati svako ozbiljno političko djelovanje", istaknuo je Milošević u priopćenju.

Izrazio je i zadovoljstvo što su se, kako je naveo, gospođa Kosor i gospodin Milinović usuglasili s rješenjem koje je predložio odmah na početku.

Kandidat za predsjednika HDZ-a Milan Kujundžić rekao je da bi, nakon današnje odluke Predsjedništva HDZ-a da se izbori koji će biti završeni 20. svibnja provedu po postojećim pravilima, predsjednica stranke Jadranka Kosor i njezini najbliži suradnici trebali dati ostavku.

"Nakon današnjeg debakla i sramote koju su doživjeli vjerujem da će predsjednica Kosor i njezini najbliži suradnici crvenog lica i posramljeni dati ostavke i time prestati nanositi štetu ugledu HDZ-a", kazao je Kujundžić Hini.

 

KUJUNDŽIĆ: Nakon današnjeg debakla i sramote koju su doživjeli vjerujem da će predsjednica Kosor i njezini najbliži suradnici crvenog lica i posramljeni dati ostavke i time prestati nanositi štetu ugledu HDZ-a.

Istaknuo je da će 20. svibnja doći drugi koji će znati demokratizirati HDZ, vratiti njegovu snagu, ugled i nacionalni ponos te matičnu demokratsku stranku hrvatskog naroda dovesti na mjesto koje je imala tj. na mjesto stranke koja će znati pobijediti na lokalnim, predsjedničkim i parlamentarnim izborima a iznad svega koja će znati izvući hrvatski narod iz dužničkog ropstva te pokrenuti gospodarstvo i riješiti problem nezaposlenosti i zauvijek ukinuti siromaštvo hrvatskog čovjeka.

Kujundžić ističe da je bilo nečuveno i nezapamćeno da je netko došao na ideju usred izborne procedure mijenjati pravila igre "to nikada u demokraciji nije viđeno", ocijenio je. Time je zapravo, smatra Kujundžić, Kosor pokazala da ne poznaje demokraciju ili je htjela uvrijediti članove HDZ-a, članove predsjedništva i hrvatski narod misleći da smo, kako je rekao mi svi glupi.

 

PRGOMET: Status HDZ-a je nakon ovih izbora neminovno promijeniti i između ostalog uvesti načelo da se čelna osoba stranke bira po načelu jedan član jedan glas. Po novom Statutu izbore bi trebalo provesti već iduće godine nakon lokalnih izbora.

Podsjetio je da je 23. siječnja 2012. prije početka izborne kampanje poslao pismo predsjednici Kosor i glavnom tajniku Branku Bačiću u kojem ih je zamolio da ga proslijede Predsjedništvu HDZ-a i Nacionalnom vijeću i time započnu promjenu Statuta tj. primjenu izbornog modela po načelu jedan član jedan glas. Dodao je da su oni to pismo zatajili te ga nisu poslali niti Predsjedništvu ni Nacionalnom vijeću.

"Sada kad vide da gube oni bi u svojim igrama mijenjali pravila što nema nigdje u svijetu" kazao je Kujundžić.

 

Kandidat za predsjednika HDZ-a Drago Prgomet rekao je kako je današnja odluka Predsjedništva HDZ-a da se izborni proces, koji će biti završen 20. svibnja, provede po postojećim pravilima jedina logična u ovom trenutku.

"Status HDZ-a je nakon ovih izbora neminovno promijeniti i između ostalog uvesti načelo da se čelna osoba stranke bira po načelu jedan član jedan glas. Po novom Statutu izbore bi trebalo provesti već iduće godine nakon lokalnih izbora" rekao je Prgomet za Hinu komentirajući današnju odluku Predsjedništva HDZ-a. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdz, milan kujundžić, jadranka kosor, domagoj milošević