A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/pozar-105.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Petnaest osoba izgubilo život u požaru skladišta tržnice u Moskvi | Politika+
Crna kronika

NESREĆA: Petnaest osoba izgubilo život u požaru skladišta tržnice u Moskvi

Petnaest, stranih radnika, izgubilo je život u požaru skladišta natkrivene tržnice na jugu Moskve.

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Požar u skladišta natkrivene tržnice na jugu Moskve gdje su u nehumanim uvjetima živjeli strani radnici iz bivših sovjetskih republika, a najviše iz Tadžikistana, usmrtio je 15 osoba prema zadnjim objavljenim podacima u utorak.

Većina žrtava je iz Tadžikistana, no bilo ih je i iz drugih srednjoazijskih država iz bivšeg Sovjetskog Saveza, objavili su državni mediji o požaru koji je izbio noću na utorak u skladištu-spavaonici bez izlaza na ulicu te su žrtve ostale zarobljene u požaru.

"Prostor nije namijenjen za život ljudi", rekao je Sergej Gorbunov iz ministarstva za izvanredna stanja, javlja agencija RIA Novosti.

Bio je to najsmrtonosniji požar u Moskvi od požara u bolnici za ovisnike u prosincu 2006., u kojem je poginulo 46 pacijenata, piše agencija Interfaks.

Radnici su živjeli u prostoriji uz skladište tržnice Kančalovski u Moskvi i ostali su zarobljeni u požaru.

"Spavali su natiskani u jednoj prostoriji na daskama postavljenim na četiri razine. Nisu imali izlaza na ulicu", rekao je glasnogovornik.

Desetci tisuća državljana bivših srednjoazijskih sovjetskih republika rade na gradilištima i tržnicama u Moskvi, gdje nerijetko žive u nehumanim uvjetima. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

RUSIJA, MOSKVA, POŽAR, STRADANJE RADNIKA