A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivo-josipovic-200.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ivo Josipović na sjećanju na Josipa Jovića: Hrabro smo se borili protiv četničkih ideja! | Politika+
Crna kronika

PREDSJEDNIK: Ivo Josipović na sjećanju na Josipa Jovića: Hrabro smo se borili protiv četničkih ideja!

'Slavimo junaštvo.'

Piše: PolitikaPlus
'Imamo izazovu u naporu i potrebi da svojim građanima osiguramo bolji životni standard, prosperitet i da spriječimo sve one koje bi željeli kotač povijesti vratiti natrag. Kako se devedesetih bilo hrabro i pravedno boriti protiv četničkih ideja kao što je to bilo i četrdesetih godina, tako i danas, kada neki žele vratiti kotač povijesti, moramo reći ne.'

Danas slavimo slobodu, mir, hrabrost, junaštvo, domoljublje i pravednost. Bilo je hrabro i pravedno ovdje na Plitvicama prvi stati i braniti Hrvatsku domovinu, pobijediti u Domovinskom ratu, štititi vrijednosti koje su dio našeg ustavnog poretka - rekao je u svojem govoru predsjednik RH Ivo Josipović na Plitvičkim Jezerima gdje se obilježavala 21. godišnjica smrti Josipa Jovića, prvog poginulog policajca.


Krvavog Uskrsa prisjetili su se, osim državnog vrha, predstavnici brojnih braniteljskih udruga, MUP-a i Oružanih snaga.

Mnoštvu su se obratili izaslanik Sabora Josip Leko, potpredsjednik Vlade i izaslanik predsjednika Vlade Neven Mimica te izaslanik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković, a malitvu u spomen na poginule vodio je vojni ordinarij, biskup Juraj Jezerinac.

- Vaš sin je naš junak, vaš sin je i naš sin, vaš sin je sve ove vrijednosti koje baštinimo i koje ćemo ostaviti svojoj djeci u nasljeđe. Hvala vam što ste rodili i što ste odgojili svog sina, hvala vam, hvala i svim braniteljima i svima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu jer ste svi vi dali neizmjeran doprinos našoj budućnosti - rekao je Josipović dodajući da te vrijednosti moraju uvijek biti na pameti onima koji vode ovu našu lijepu i dragu domovinu.

Predsjednik Josipović kazao je kako svako vrijeme nosi svoje izazove, pa tako i ovo današnje.

- Imamo izazovu u naporu i potrebi da svojim građanima osiguramo bolji životni standard, prosperitet i da spriječimo sve one koje bi željeli kotač povijesti vratiti natrag. Kako se devedesetih bilo hrabro i pravedno boriti protiv četničkih ideja kao što je to bilo i četrdesetih godina, tako i danas, kada neki žele vratiti kotač povijesti, moramo reći ne - poručio je Josipović onima koji nastoje rehabilitirati vođu četničkog pokreta Dražu Mihajlovića.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

četnici, draža mihailović, rat, srbija, hrvatska, josip jović, ivo josipović