A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pozar-brac.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Požari na Velebitu kod Smiljana, kod Barbana i u blizini Peruće | Politika+
Crna kronika

TRI POŽARA: Požari na Velebitu kod Smiljana, kod Barbana i u blizini Peruće

Već treći dan gase požar u području Smiljana, kanaderu večeras lete i oko Peruće.

Piše: P/H

U šumi u blizini brane Peruće u predvečernjim je satima buknuo požar, a na gašenje je upućen kanader, izvjestila je večeras Državna uprava za zašitu i spašavanje (DUZS).

Na terenu je trenutačno pet vatrogasaca s dva vozila. Gašenje vatre je u tijeku, navodi se u večerašnjem izvješću DUZS-a.

Dojavu o požaru u 18,15 sati Vatrogasno operativno srdedište DUZS-a u Divuljama zaprimilo je od Vatrogasnog operativnog centra (VOC) Split.


Velebit-požar poslijepodne gasili i kanaderi

GOSPIĆ - Već treći dan vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe iz Gospića, radnici Hrvatskih šuma i Parka prirode Velebita gase požar koji je zahvatio oko 500 hektara šume i niskog raslinja na predjelu Rastoke i Bužima (područje Smiljana), a danas u gašenju sudjeluju i kanaderi koji su imali 18 letova.

Kuće u obližnjim selima Rastoci i Bužimu nisu ugrožene. Kako procjenjuje zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe iz Gospića Mile Asić, požar bi do noći mogao biti ugašen.

Vatrogasci na brdovitim terenu gase još poneko žarište, a tijekom noći organizirat će se nadzor.

DOPUNA:
Nakon tri dana večeras oko 20 sati ugašen je požar koji je zahvatio šumski kompleks između Rastoke u Bužima kod Smiljana.

U požaru na području Barbana izgorjelo stotinjak hektara

BIČIĆ - Stotinjak hektara borove i bjelogorične šume, trave i niskog raslinja izgorjelo je u požaru koji je jučer oko 14,10 sati buknuo kod mjesta Bičići i proširio se prema cesti Vodnjan-Barban, a koji još uvijek nije lokaliziran, doznaje se jutros u pulskoj javnoj vatrogasnoj postrojbi.

Po riječima zapovjednika Klaudija Karlovića požar je tek od jutros oko pet pod nadzorom gasitelja ali još uvijek nije u potpunosti lokaliziran i na terenu je još petnaest vatrogasaca i šest vozila. Naime, premda ga je do kasno sinoć gasilo 50 vatrogasaca pulske javne vatrogasne postrojbe te dobrovoljna vatrogasna društva iz Sutivanca, Vodnjana, Svetvinčenta, Medulina i air-tractor, požar još uvijek nije u potpunosti lokaliziran.

Inače, vatra potpomognuta jakim zapadnim vjetrom brzo se iz pravca Bičića proširila do ceste Vodnjan - Barban, koja je jučer zbog gustog dima neko vrijeme bila zatvorena za promet.Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kanaderi, vatrogasci, požar