Hrvatska

HDZ: Predsjedništvo HDZ-a: Stranački izbori uglavnom u skladu sa statutom

'HDZ je svugdje osvojio oko 35 posto glasova što mislimo da je jako dobro u ovim prilikama.'

Piše: p/h

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je večeras kako je Predsjedništvo stranke ocijenilo da se unutarstranački izbori u većini slučajeva odvijaju u skladu sa Statutom. No, upozoreno je i na probleme u nekim sredinama koji će se otkloniti, rekla je Kosor nakon večerašnje sjednice Predsjedništva.

Donesena odluka o članarinama po kojoj bi oni članovi HDZ-a koji imaju plaću ili mirovinu do 3000 kuna članarinu plaćali pet kuna, a ostali 10 kuna.

Predsjednica HDZ-a izvijestila je i da su na sjednici razmatrali izvješće radne skupine koju je formiralo Nacionalno vijeće, a koje je razmatralo zaključke Visokog časnog suda.

Napomenula je da je Predsjedništvo stranke razmotrilo i "jako dobre rezultate koje je HDZ osvojio na izvanrednim izborima za Gradsko vijeće Iloka te na prijevremenim izborima za Općinsko vijeće Klisa.

"HDZ je svugdje osvojio oko 35 posto glasova, što mislimo da je jako dobro u ovim prilikama", rekla je Kosor.

Predsjedništvo stranke također je donijelo odluku o članarinama po kojoj bi oni članovi HDZ-a koji imaju plaću ili mirovinu do 3000 kuna članarinu plaćali pet kuna, a ostali 10 kuna. Izuzeci su oni članovi HDZ-a koji žive teško, te studenti i učenici.

Kosor je rekla da se tom odlukom određuje tko je sve u stranci i koliku članarinu plaća. Podsjetila je da od ranije postoji statutarna odredba od tri posto koju plaćaju svi dužnosnici.

Predsjedništvo HDZ-a razmatralo je i prijedlog Centralnog komiteta Komunističke partije Kine za susretom stranačkih izaslanstava o čemu će naknadno odlučiti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

STRANAČKI IZBORI, HDZ, JADRANKA KOSOR