A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/poster_dracula.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Rijetki filmski plakati prodani za pola milijuna dolara | Politika+
Scena

AUKCIJA: Rijetki filmski plakati prodani za pola milijuna dolara

Najviše je utržio plakat za film "Drakula" iz 1931. godine, koji je prodan za 143 tisuće dolara anonimnom kupcu izvan SAD-a.

Piše: PolitikaPlus

Zbirka rijetkih filmskih plakata iz zlatnog doba Hollywooda slučajno pronađena na jednom tavanu u Pennsylvaniji prodana je na dražbi za 503 tisuće dolara (2,85 milijuna kuna), javlja agencija STA.

Prodaja plakata održana je na dražbi aukcijske kuće "Heritage Auctions" u Teksasu. Najviše je utržio plakat za film "Drakula" iz 1931. godine, koji je prodan za 143 tisuće dolara anonimnom kupcu izvan SAD-a.

Plakat za film "Cimmaron", prvi vestern koji je odbio Oscara za najbolji film, također iz 1931. godine, prodan je za 101,575 dolara.

Plakati su bili zajedno slijepljeni ljepilom za tapete i kupljeni su na aukciji prošle jeseni za 30 tisuća dolara. Da se radi o raritetima otkriveno je tek kad su ih razdvojili vodenom parom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

aukcija, plakat, film, drakula