A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kopacki-rit-autor-marin-topic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

50 vatrogasaca uz pomoć helikoptera gasi požar u Kopačkome ritu | Politika+
Crna kronika

PARK PRIRODE: 50 vatrogasaca uz pomoć helikoptera gasi požar u Kopačkome ritu

Požar se proširio i zahvatio travu i raslinje u dužini oko dva kilometra, u prvome redu na ribnjacima te u blizini prijamnog centra koji je izgorio prije nekoliko dana.

FOTO: Arhiv, Marin Topić
Piše: PolitikaPlus/Hina

U Kopačkome ritu vatrogasci gase požar koji je buknuo prijepodne vjerojatno kao nastavak sinoćnjeg požara na otvorenome u Vardarcu, mjestu na rubnom dijelu parka prirode.

Požar se proširio i zahvatio travu i raslinje u dužini oko dva kilometra, u prvome redu na ribnjacima te u blizini prijamnog centra koji je izgorio prije nekoliko dana.

Požar gasi 50 vatrogasaca i devet vozila. Po posljednjim izvješćima, vatra je zahvatila dva četvorna kilometra (2 puta 1 km). Na požarište je poslan i helikopter, javila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Pretpostavlja se da je požar nastavak jučerašnjeg požara u kojem je na manjem području gorjela trava i suho raslinje i nakon čijeg je gašenja vatra tinjala, a danas se razbuktala zbog snažnog vjetra.

Po riječima Damira Opačića, glavnog nadzornika Javne ustanove Parka prirode Kopački rit, oko 11,30 sati požar se proširio i zahvatio travu i raslinje u dužini oko dva kilometra, u prvome redu na ribnjacima te u blizini prijamnog centra koji je izgorio prije nekoliko dana. Požar je uglavnom pod nadzorom, no u svakom trenutku moramo biti spremni na njegovo ponovno širenje, rekao je Opačić i dodao kako trenutačno ne može reći koliko su ugroženi priroda, biljni i životinjski svijet.

Zapovjednik osječke Javne vatrogasne postrojbe Boris Banjan izjavio je da je sada stanje nešto povoljnije, no snažan vjetar koji puše može uzrokovati velike probleme.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

damir opačić, boris banjan, požar, park prirode, kopački rit