A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/pozar-105.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Eksploziju u Plivi izazvala iskra stvorena statičkim elektricitetom | Politika+
Crna kronika

UZROK: Eksploziju u Plivi izazvala iskra stvorena statičkim elektricitetom

Radnik, kojemu su opekline zahvatile 90 posto tijela život je i dalje u opasnosti, a radnik s 20 posto opečenog tijela je stabilno, doznaje se danas u Traumatološkoj klinici.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Obavljenim očevidom utvrđeno je da je eksploziju u prostoriji za vaganje supstanci u "Plivi" izazvala iskra stvorena statičkim elektricitetom, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Iskra je zapalila smjesu supstance za izradu lijekova "plivadon" te je uslijed povećanog tlaka izbio požar i eksplozija postrojenja za vaganje, rečeno je na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Policijskoj upravi. Uslijed eksplozije, na zidovima, stropu i hodnicima nastala su oštećenja većih razmjera, a šteta još nije utvrđena.

Radnik, kojemu su opekline zahvatile 90 posto tijela život je i dalje u opasnosti, a radnik s 20 posto opečenog tijela je stabilno, doznaje se danas u Traumatološkoj klinici.

Nesreća se dogodila u petak, 16. ožujka, oko 15 sati u Plivinu Odjelu za proizvodnju lijekova, u Prilazu baruna Trenka. Sedmorica lakše ozlijeđenih radnika bili su smješteni u Kliničku bolnicu "Sveti Duh" te su dan nakon pušteni doma.

Direktorica komunikacija u Plivi Tamara Sušanj Šulentić medijima je izjavila kako će se u istragu o eksploziji i sanaciju uz hrvatske stručne službe uključiti i inozemni eksperti te da će do utvrđivanja relevantnih činjenica, proizvodnja biti zatvorena.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

eksplozija, pliva