A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kina-zagadjenje-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

U Pekingu stotine letova otkazano zbog zagađenja zraka | Politika+
Svijet

SMOG: U Pekingu stotine letova otkazano zbog zagađenja zraka

Gotovo 250 letova je otkazano, od čega petnaestak međunarodnih letova. Više od 180 letova odgođeno je, od kojih dvadesetak međunarodnih.

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Više od 400 domaćih i međunarodnih letova odgođeno je ili otkazano u subotu ujutro u zračnoj luci Pekinga jer je grad prekriven maglom potpomognutom jakim atmosferskim zagađenjem.

Gotovo 250 letova je otkazano, od čega petnaestak međunarodnih letova. Više od 180 letova odgođeno je, od kojih dvadesetak međunarodnih.

Na internetskoj stranici međunarodne zračne luke gotovo 250 letova je otkazano, od čega petnaestak međunarodnih letova. Više od 180 letova odgođeno je, od kojih dvadesetak međunarodnih.

Službeni uzrok je "magla" ali američko veleposlanstvo u Pekingu koje nezavisno mjeri kakvoću zraka, objavilo je da je zagađenje u glavnom gradu Kine rano ujutro u subotu doseglo "opasnu" razinu, a potom "vrlo lošu za zdravlje".

Vidljivost u pekinškoj zračnoj luci, drugoj po gustoći prometa u svijetu, pala je u subotu ujutro na manje od 200 metara, objavila je novinska agencija Xinhua.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

OTKAZANI LETOVI, SMOG, ekologija, zagađenje, peking, kina