A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pozar%20brac%202.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Niz požara na splitskom području, lokaliziran veliki požar kod Klisa | Politika+
Hrvatska

POŽARI: Niz požara na splitskom području, lokaliziran veliki požar kod Klisa

U lokaliziranju požara u Rupotinama mjesnim vatrogascima popodne su pomogla dva kanadera.

FOTO: Arhiv
Piše: P/H

Veliki šumski požar na području Rupotina kod Klisa koji je zahvatio oko 80 hektara mlade borove šume i maslinika u popodnevnim je satima lokaliziran, doznaje se od splitskih vatrogasaca.

Gorjelo je ili još uvijek gori u Kaštelima, kod Klisa, Omiša, Muća, Duća, Postinja Donjih, na Visu.

U lokaliziranju požara u Rupotinama mjesnim vatrogascima popodne su pomogla dva kanadera. Na terenu su ostale zemaljske snage koje dežuraju i natapaju rubne djelove požarišta kako se vatra potpomognuta jakim vjetrom ne bi ponovno aktivirala.

Za razliku od požara u Rupotinama, onaj u Pisku kod Omiša još je uvijek aktivan. Tamo gori gusta borova šuma i dosad je već izgorjelo oko 20 hektara, a gase ga vatrogasci iz Omiša, Brela, Baške Vode, Gata i Zadvarja uz pomoć kanadera.

Vatrogasci su ugasili požar u Gizdavcu, u općini Muć koji je buknuo danas oko 9 sati, onaj u Lećevici koji je buknuo oko 11,30 sata, te onaj u Gradcu kod Makarske.

Lokaliziran je požar u Dućama gdje je opožareno oko četiri hektara mlade borove šume, a na terenu je ostao dežurati DVD Dugi Rat. Vatrogasci su lokalizirali vatru i na požarištu u Postinjama Donjim gdje je izgorjelo 35 hektara trave, makije i niskog raslinja, a sada teren čuvaju vatrogasci DVD- a iz Muća.

Dva kanadera gasila su i požar u Komiži na Visu gdje je na predjelu Sv. Blaž u 14 sati buknula vatra. Dosad je izgorjelo pet hektara makije i stare šume, a požar je lokaliziran u 17,20 sati.

Lokaliziran je i požar koji je oko 15 sati buknuo u Kaštel Sućurcu gdje je na dva lokaliteta izgorjelo oko hektar trave i niskog raslinja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vatrogasci, požar