A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/zar%20ptica.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Naj, naj, naj festival dovodi 15 domaćih i inozemnih kazališnih kuća | Politika+
Kultura

FESTIVAL: Naj, naj, naj festival dovodi 15 domaćih i inozemnih kazališnih kuća

Festival je utemeljen 2001. s ciljem da najbolju produkciju svih profesionalnih dječjih kazališta u Hrvatskoj prikaže mladoj zagrebačkoj publici za vrijeme proljetnih školskih praznika.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Gradsko kazalište Žar Ptica od 30. ožujka do 4. travnja održava tradicionalni međunarodni 12. Naj, naj, naj festival na kojemu će 15 kazališnih kuća iz hrvatske i inozemstva izvesti predstave za djecu koje će i ove godne biti besplatne.

Festival je utemeljen 2001. s ciljem da najbolju produkciju svih profesionalnih dječjih kazališta u Hrvatskoj prikaže mladoj zagrebačkoj publici za vrijeme proljetnih školskih praznika.

U festivalskoj konkurenciji ove godine nastupit će 10 domaćih kazališta (Kazalište Marina Držića iz Dubrovnika, Dječje kazalište B. Mihaljevića iz Osijeka, GKM i GKL Split, Kazalište Virovitica, Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život, GK Trešnja, Mala scena, DK Dubrava i domaćin GK Žar ptica) i pet inozemnih kazališnih grupa iz Danske, Poljske, Izraela, Slovenije i Srbije. Izvan konkurencije nastupit će GKL Rijeka.

Festival je natjecateljskog i nije lutkarskog karaktera. Stručni žiri sastavljen od eminentnih kazališnih kritičara odabire i nagrađuje najuspješnije predstave - skulpturom Zlatna Žar ptica u deset kategorija.

Žar ptica, domaćin festivala, predstavit će se s predstavom "Lažeš Melita", Kazalište slijepih Novi život s "Baladom o pingvinu", DK Dubrava s predstavom "Mala djeca, veliki ljudi", GKM i GKL Split odigrat će "Duboko more", Kazalište Virovitica "Znaš li zviždati, Johanna?" a GK Trešnja odigrat će "Šeherezadu".

SNG Nova Gorica iz Slovenije nastupa s predstavom "Antun", Orna Porat Theater iz Izraela s predstavom "Nešto predivno će se dogoditi", Teatr Lalek Banialuka iz Poljske nastupa sa "Zelenim putnikom", a danski Teater Refleksion nastupa s "Pjesmama s visina".

Kazalište Marina Držića iz Dubrovnika nastupa s "Carevim novim ruhom", Mala scena s "Kamenjem", Pozorište Boško Buha iz Srbije s "Gospodarom muha", DK B. Mihaljevića iz Osijeka sa "Emilom i detektivima".

Osobitost festivala je da su sve predstave besplatne čime je djeci omogućeno da školske praznike provede u kazalištu, uživajući u najboljim domaćim i stranim predstavama.

Izvan konkurencije i nakon dodjele nagrada GKL Rijeka izvest će predstavu "Veli Jože". Predstave će, osim u Žar ptici, biti odigrane i u kazalištima Mala scena, DK Dubrava, Komediji, MCUK Travno i ZKM-u.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

naj festival, Naj naj, kazalište, žar ptica