A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pozar-105.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

POGLEDAJTE VIDEO Vatrogasci u Splitu i Solinu u borbi s vatrom | Politika+
Crna kronika

NESREĆA: POGLEDAJTE VIDEO Vatrogasci u Splitu i Solinu u borbi s vatrom

Tijekom gašenja vatre jedan je vatrogasac ozlijeđen. Doznaje se da je riječ o ozljedama oka, no još se ne zna jesu li teže ili lakše ozljede.

Piše: PolitikaPlus

Vatra koju su vatrogasci ugasili oko kuća, ponovno se mjestimično aktivirala zbog olujno jake bure, koja mjestimice puše 100 do 120 kilometara na sat.

 

Zbog bure, niti kanaderi nisu mogli pomoći u gašenju požara, koji su jutros poletjeli ali su se morari vratiti nazad u bazu.Od sinoć plamti požar na području Rupotina kod Klisa, a u kojem je od sinoć do jutros izgorjelo oko 80 hektara mlade borove šume i maslinika, doznaje se jutros od vatrogasaca.

 

Tijekom gašenja vatre jedan je vatrogasac ozlijeđen. Doznaje se da je riječ o ozljedama oka, no još se ne zna jesu li teže ili lakše ozljede.

 

Od sinoć u 21.45 sati, kada je dojavljen požar, na teren u Rupotine poslani su svi dobrovoljni vatrogasci s područja od Dugog Rata do Trogira s tridesetak vatrogasnih vozila. Procjenjuje se da njih stotinjak gasi vatru koja se potpomognuta orkanskom burom brzo širi. U jednom trenutku vatra je zaprijetila i obližnjim kućama, no vatrogasci su ih obranili, pa nije bilo potrebe za napuštanjem kuća lokalnog stanovništva.

 

Osim ovoga požara gotovo u isto vrijeme planula je vatra i u Dućama pokraj Omiša te u Muću.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

požar, klis, rupotine