A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/Cesaria%20Evora.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Međunarodna zračna luka u Mindelu nazvana po Cesariji Evori | Politika+
Scena

BOSONOGA DIVA: Međunarodna zračna luka u Mindelu nazvana po Cesariji Evori

Evorin kip visok tri metra, rad domaćeg kipara Domingosa Luisa, dominira glavnim ulazom u zračnu luku.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Međunarodna zračna luka u Mindelu, na otoku Sao Vicenteu, na sjeveru Zelenortskih Otoka, od sada nosi ime glasovite pjevačice Cesarije Evore, "bosonoge dive" koja je umrla u prosincu 2011. i pokopana je na Sao Vicenteu, svom rodnom otoku.

Evorin kip visok tri metra, rad domaćeg kipara Domingosa Luisa, dominira glavnim ulazom u zračnu luku.

Zračna luka je preimenovana na prigodnoj svečanosti u četvrtak navečer u nazočnosti premijera Josea Marije Nevesa, nekolicine ministara i uglednih predstavnika oporbe te brojnih umjetnika i građana tog otočja.

"Ovim činom joj odajemo nacionalnu počast", rekao je Neves, ocijenivši da je Cesaria Evora "najsjajnija zvijezda u kulturnom zviježđu Zelenortskih Otoka".

"Cesaria je proputovala kroz mnoge međunarodne zračne luke, ali vjerujem da nikada nije pomislila kako će jednom neka od njih nositi njezino ime", istaknuo je Jose Da Silva, njezin menadžer i prijatelj.

Svečanost se završila glazbenim nastupom domaćih umjetnika, među kojima su bili Constatnin Cardoso, Albertino Evora, Nilza i Nana, koji su izveli 15 Evorinih najpoznatijih pjesama.

Evora koja je zbog bolesti morala prekinuti karijeru, umrla je u 17. prosinca 2011. u 70. godini u bolnici na Sao Vicenteu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zračna luka, cesaria evora, scena