A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/buranovske-babuske-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Buranovske babuške: Rusiju na Euroviziji predstavlja šest bakica | Politika+
Scena

VIDEO: Buranovske babuške: Rusiju na Euroviziji predstavlja šest bakica

Skupina je u Rusiji postala poznata po svojim obradama klasika zabavne glazbe, među kojima i skladbe "Yesterday" Beatlesa te "Hotel California" Eaglesa

Piše: PolitikaPlus/Hina/BBC

Na ovogodišnjem festivalu zabavne glazbe Eurovizija u Azerbajdžanu Rusiju će predstavljati skupina od šest bakica čija je pjesma odabrana kao najbolja među 25 skladbi izvedenih na televizijskom natjecanju za pjesmu Eurovizije u Moskvi.

Skupina je u Rusiji postala poznata po svojim obradama klasika zabavne glazbe, među kojima i skladbe "Yesterday" Beatlesa te "Hotel California" Eaglesa.

Folk skupina "Buranovske Babuške" (Bakice iz Buranova) iz Republike Udmurtije na istoku europske Rusije, sudjelovat će u prvom krugu natjecanja za pjesmu Eurovizije 22. svibnja.

Njihova pobjednička pjesma počinje kao tradicionalna narodna pjesma koja zatim prelazi u modernu glazbenu točku s ponavljajućim refrenom "zabava za sve, zaplešite s nama". Stihove su - pisane mješavinom engleskog i udmurtskog jezika, kažu, napisale same, a sav novac koji eventualno zarade svojom pjesmom planiraju uložiti u izgradnju crkve u Buranovu.

"Bakama ne trebaju slava ni bogatstvo", kazala je jedna od "bakica" za ruske novine Vjesti. Izgradnja seoske crkve njihov je jedini cilj, napomenula je bakica, navedena samo kao "baka Olga".

Skupina je u Rusiji postala poznata po svojim obradama klasika zabavne glazbe, među kojima i skladbe "Yesterday" Beatlesa te "Hotel California" Eaglesa, koje pjevaju na udmurtskome, koji spada u skupinu finskih jezika.

Godine 2010. bakice su osvojile treće mjesto na natjecanju za pjesmu Eurovizije svojom skladbom "Dlinaja-dlinaja bjerjesta i kak zdjelat' iz njejo aišon", što znači "jako dugačka brezina kora i kako od nje načiniti šešir".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

buranovske babuške, Buranovskie Babuški