A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/pozar%20brac%202.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Požar kod Omiša gasi šezdesetak vatrogasaca te helikopter i dva kanadera | Politika+
Crna kronika

POD NADZOROM: Požar kod Omiša gasi šezdesetak vatrogasaca te helikopter i dva kanadera

Vatrena površina je dužine oko 1000 i širine oko 300 metara. Najprije je bila nošena snažnom burom koja se u međuvremenu smanjila što je vatrogascima olakšalo sprječavanje njezina širenja prema naseljenom dijelu Lokve Rogoznice.

FOTO: Arhiva
Piše: PolitikaPlus/Hina

Požar nošen jakim vjetrom buknuo je danas, nešto prije devet sati, u Lokvi Rogoznici kod Omiša krećući se u smjeru kuća, ali su ga vatrogasci uspjeli zaustaviti i zaštititi kuće od vatrene stihije, izvijestili su vatrogasci Omiša.

Na gašenu požara angažirano je šezdesetak vatrogasaca s dvadesetak vozila, a u obuzdavanje vatre uključili su se i jedan helikopter i dva kanadera, rekao je za Hinu zapovjednik DVD Omiš Višeslav Pešić.

Po njegovim riječima vatrena površina je dužine oko 1000 i širine oko 300 metara. Najprije je bila nošena snažnom burom koja se u međuvremenu smanjila što je vatrogascima olakšalo sprječavanje njezina širenja prema naseljenom dijelu Lokve Rogoznice.

 

Požar, koji je u Lokvi Rogoznici kod Omiša buknuo jutros nešto prije devet sati, stavljen je pod nadzor nešto prije podneva , ali su ga vatrogasci i dalje nastavili gasiti, izvijestili su omiški vatrogasci.

"Požarište je velike površine, oko 20 hektara i neće ga se moći ugasiti tijekom dana te će vatrogasci dežurati cijelu iduću noć", rekao je zapovjednik vatrogasnog područja Omiš Ivan Kuvačić.

Po njegovim riječima najvažnije je da su obranjeni objekti za stanovanje. Dodao je kako je na požarištu Lokve Rogoznice angažirano deset vatrogasnih postrojbi sa sedemdesetak vatrogasaca.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vatrogasci, omiš, požar