A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/hrvatska%20i%20eu.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zbog skidanja EU zastave Kristina Ćurković kažnjena sa 102 eura | Politika+
Hrvatska

KAZNA: Zbog skidanja EU zastave Kristina Ćurković kažnjena sa 102 eura

Kristina se na suđenju i dalje držala svoje obrane kazavši da je samo štitila ustavno-pravni poredak Hrvatske, te da ima pravo biti čuvar snova svog naroda.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Na splitskome Prekršajnom sudu Kristina Ćurković, aktivistica udruge "Volim Hrvatsku, ne u EU" osuđena je na novčanu kaznu u iznosu od 102 eura zbog remećenja javnog reda i mira zbog uklanjanja zastave Europske unije (EU) sa zgrade Banovine u travnju prošle godine i stavljanja hrvatske zastave, doznaje se na tom sudu.

Kristina se na suđenju i dalje držala svoje obrane kazavši da je samo štitila ustavno-pravni poredak Hrvatske, te da ima pravo biti čuvar snova svog naroda.

"U zadnjem ratu naši su očevi bili primorani uzeti puške i braniti svoju zemlju. Ja sam s tim poticajem skinula zastavu i postavila onu zbog koje su bili mučeni, silovani, ubijani i masakrirani. Zastave imaju svoju posebnu težinu, jer simboliziraju vlast nad određenim teritorijem", kazala je u svojoj obrani Ćurković.

Sudilo joj se po Zakonu o javnom redu i miru, točnije zbog prekršaja iz članka 18. jer je uklonila javno istaknuti predmet, imovinu Grada Splita.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

volim hrvatsku - ne u eu, kristina ćurković, sud