Hrvatska

PROBLEMI: Smjenu ministra Jakovine zatražila i Hrvatska seljačka stranka

'Istina je da će se ovakvom neodgovornom politikom i nerješavanjem problema otkupa mlijeka uništiti oko 5.000 seoskih gospodarstava koje žive od tog posla', rekao je Hrg.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatska seljačka stranka (HSS) danas je od ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine zatražila da podnese ostavku, jer u javnosti prikazuje da je problem s proizvođačima mlijeka riješen potpisom sporazuma s udrugama koje zastupaju manji broj prozvođača mlijeka, izjavio je danas novinarima predsjednik stranke Branko Hrg.

Hrg je nakon 1. konstituirajuće sjednice Glavnog odbora te stranke rekao da je HSS danas zauzeo stav da stranka traži smjenu ministra Jakovine, da podnese ostavku i zato što se u pripremi proračunskih sredstava za poljoprivredu nije konzultirala Hrvatska poljoprivredna komora.

Po njemu "insinuacijama na račun HSS-a da ta stranka organizira prosvjede, ministar pokušava izmanipulirati i proizvođače mlijeka i javnost. Istina je da će se ovakvom neodgovornom politikom i nerješavanjem problema otkupa mlijeka uništiti oko 5.000 seoskih gospodarstava koje žive od tog posla", ocjenjuje Hrg.

Hrg je naveo da "HSS podupire nastojanja proizvođača mlijeka te osuđuje postupke resornog ministarstva koje svojim neodgovornim ponašanjem iritira javnost s ciljem da odgovornost i krivicu prebaci na one najugroženije, a to su u ovom trenutku proizvođači mlijeka".

"Tko zna koji će slojevi društva (prosvjetari, radnici...) sutra zatvarati ceste, zar će i oni biti krivi za to što na taj način moraju tražiti zaštitu svojih prava?", upitao je predsjednik HSS-a Branko Hrg.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

branko hrg, tihomir jakovina, hss