Sport

SASTANAK: Željko Jovanović poručio vodećim ljudima HNS-a: Bez plana ste, odlazite!

'Naš je stav jasan: vodstvo HNS-a izravno je odgovorno za brojne probleme u nogometu, prije svega u Prvoj HNL i očekivali smo da iznesu plan saniranja situacije.'

Piše: PolitikaPlus

U srijedu u podne u zgradi Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta napokon su se sastali ministar Željko Jovanović i njegov pomoćnik Petar Skansi, s predstavnicima Hrvatskog nogometnog saveza (Vlatko Marković, Zorislav Srebrić, Branko Laljak, Dušan Kukić, Miroslav Uljan i Damir Vrbanović), piše Večernji list.

 

Nakon sastanka koji je trajao otprilike jedno poluvrijeme, Jovanović je rekao:

 

JOVANOVIĆ: Naš je stav jasan: vodstvo HNS-a izravno je odgovorno za brojne probleme u nogometu, prije svega u Prvoj HNL i očekivali smo da iznesu plan saniranja situacije. Ali, ništa od toga nismo čuli pa smo im Skansi i ja rekli da ovo vodstvo HNS-a nema potporu Ministarstva.

– Sastali smo se na zahtjev HNS-a i pretresli smo stanje u nogometnoj organizaciji. Naš je stav jasan: vodstvo HNS-a izravno je odgovorno za brojne probleme u nogometu, prije svega u Prvoj HNL i očekivali smo da iznesu plan saniranja situacije. Ali, ništa od toga nismo čuli pa smo im Skansi i ja rekli da ovo vodstvo HNS-a nema potporu Ministarstva – govorio je Jovanović i istaknuo:

 

SREBRIĆ: Zamjereno nam je što nismo bili dovoljno energični u primjeni nekih propozicija, međutim nisu navedene konkretne mjere za rješavanje problema. Ministar je rekao da HNS treba odrediti prijedlog tih mjera.

– Neka postupe prema članku 12. svog Statuta, u kojem piše da su odgovorni za nastalo stanje, te sazovu izvanrednu skupštinu i predlože akcijski plan za rješavanje problema. Ako Skupština ne prihvati taj akcijski plan, neka daju svoje mandate na raspolaganje! To su dužni napraviti, pa neka novo vodstvo HNS-a pokuša riješiti probleme – rekao je Jovanović.

 

– Uprave moraju osigurati sredstva za život, pa ako to nisu u stanju, neka budu amateri. Pozdravljam Volpijev ulazak u Rijeku, jer svježi kapital ulazi transparentno – veli ministar Jovanović.

Glavni tajnik HNS-a, Zorislav Srebrić, kaže:

– Zamjereno nam je što nismo bili dovoljno energični u primjeni nekih propozicija, međutim nisu navedene konkretne mjere za rješavanje problema. Ministar je rekao da HNS treba odrediti prijedlog tih mjera – rekao je Srebrić i dodao:

– Rečeno nam je da se očekivalo da ćemo staviti mandate na raspolaganje, a što će se poslije događati, pitanje je za skupštinske zastupnike. Na to nismo izravno replicirali, primili smo to na znanje i da svatko od nas pojedinačno razmisli o tome. No naša je zadnja Skupština prošla u sličnom tonu kakvog je želio ministar i da je prijedlog Splitsko-dalmatinske županije prošao, vodstvo HNS-a bilo bi smijenjeno – govorio je Srebrić, prenosi Večernji list.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zorislav srebrić, vlatko marković, HNS, željko jovanović