A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/lopta%202.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nogometni sindikat: Oštro osuđujemo ponašanje dijela navijača Dinama | Politika+
Sport

VRIJEĐANJA BELLEA: Nogometni sindikat: Oštro osuđujemo ponašanje dijela navijača Dinama

'Očekujemo od BBB-a kao jedne od najvećih navijačkih skupina oštru osudu rasizma.'

Piše: PolitikaPlus

U Puli su tijekom utakmice Istre 1961 i Dinama navijači gostiju rasističkim skandiranjem natjerali suze na oči kamerunskog napadača Henryja Bellea koji najprije nije želio nastaviti utakmicu, a onda ga je trener Igor Pamić izvadio iz igre kako bi ga poštedio daljnjih neugodnosti.

"HUNS vrlo oštro i bez zadrške osuđuje ponašanje dijela navijača Dinama, koji su rasističkim hukanjem provocirali igrača Henryja Bellea na utakmici Istra - Dinamo. Vrijeđanje na utakmicama je neprihvatljivo, a vrijeđanje na osnovi boje kože zaslužuje svako zgražanje. Očekujemo od BBB-a kao jedne od najvećih navijačkih skupina oštru osudu rasizma. HUNS će na svim poljima djelovati protiv ovakvih pojava među hrvatskim navijačima – od edukacije igrača, navijača pa do oštrih kritika prilikom svake pa i najmanje pojave rasističkog ponašanja. S prezirom odbacujemo rasizam, ksenofobiju i nasilje koji prečesto zauzimaju prostor u izvještajima s naših nogometnih utakmica.

Osim na navijačima, veliki dio odgovornosti također leži na hrvatskim klubovima, te službenim tijelima koja okreću glavu od ovakvih pojava. Moramo učini sve kako bi neprihvatljivo ponašanje iskorijenili s hrvatskih stadiona. Također, želimo pružiti punu podršku kolegi Balleu i naglasiti kako podržavamo njegovu odluku da ne nastavi igrati spornu utakmicu protiv Dinama. Takve hrabre reakcije samih igrača vrlo često vrijede više nego sva priopćenja u medijima. Pozivamo i ostale igrače u Hrvatskoj da zauzmu sličan stav prilikom rasističkih ispada s tribina", stoji u priopćenju nogometnog sindikata.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

navijači, bbb, istra, dinamo