Zagreb

LJUBAV: Valentinovo prisutno i u Zoološkom vrtu grada Zagreba

U zagrebačkom ZOO-u cvate ljubav. Par krokodila uskoro će proslaviti srebrni pir, a među tapirima se ljubav tek rasplamsava.

FOTO: HRT
Piše: PolitikaPlus

U Zoološkom vrtu grada Zagreba živi niz sretnih parova, a najdugovječnija je veza krokodila koji zajedno žive već gotovo 25 godina te njihovi timaritelji u šali znaju reći da djeluju poput staroga bračnog para - ne pretjeruju s interakcijom, a za zadovoljstvo im je dovoljno da osjećaju blizinu onoga drugog.

 

U zagrebačkom ZOO-u cvate ljubav. Par krokodila uskoro će proslaviti srebrni pir, a među tapirima se ljubav tek rasplamsava. Tapiri Robi i Amida se ponašaju poput tinejdžera - obuzela ih je prva ljubav.

 

U stabilnim su vezama europski smeđi medvjedi Goran i Eta, leopardi Anjun i Lira, morski lavovi Zagi i Edith, vidre Lunjo i Maza te crvene pande Jorrit i Amelie. Te čudesne životinje koje posljednjih godina posjetitelje Zoološkog vrta razveseljavaju i prekrasnim mladuncima, ljubav iskazuju na jedinstven način. Crvene si pande međusobno ližu njuškicu. Prizor je to koji sliči ljubljenju, navode iz ZOO-a.

 

Da je ljubav u Maksimiru, potvrđuje i šest divljih sivih čaplji. Naime, te svojim partnerima doživotno vjerne ptice zimi se gnijezde u Zoološkom vrtu grada Zagreba, a njihov bi podmladak iz tri maksimirska gnijezda mogao izviriti već za dva-tri mjeseca.

 

Ljubitelji životinja koji u paru odluče posjetiti Zoološki vrt na Valentinovo, platit će samo jednu ulaznicu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zološki vrt, zagreb, valentinovo