A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pusenje.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zabrana pušenja na poslu ne potiče pušenje kod kuće | Politika+
Zdravlje

ISTRAŽIVANJE: Zabrana pušenja na poslu ne potiče pušenje kod kuće

Zabrana duhana na javnim mjestima mogla bi potaknuti pušače da prestanu potpuno pušiti u svome domu.

Piše: PolitikaPlus

Zabrana pušenja na radnom mjestu i u javnim prostorima neće potaknuti pušače da propuštene cigarete nadoknade kod kuće, pokazali su rezultati studije provedene u četiri zemlje.

Takva zabrana mogla bi čak ohrabriti pušače da općenito smanje pušenje, navodi studija.

Istraživanje je obuhvatilo 4364 pušača u dvije faze, prije zabrane pušenja na radnom mjestu i u javnosti te nakon što je ta zabrana stupila na snagu u Irskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj i Velikoj Britaniji (s izuzetkom Škotske).

Nakon stupanja zakona na snagu bitno je porastao postotak pušača koji su prestali pušiti u svome domu u četiri zemlje: 38 posto u Njemačkoj i 28 posto u Nizozemskoj, 25 posto u Irskoj, 17 posto u Francuskoj.

Ekipa znanstvenika njemačkog centra za istraživanje raka u Heidelbergu smatra da rezultati ruše pretpostavku da bi zabrana pušenja na javnome mjestu mogla povećati pušenje kod kuće i povećati opasnost izlaganja obitelji duhanskom dimu.

- Zabrana duhana na javnim mjestima mogla bi potaknuti pušače da prestanu potpuno pušiti u svome domu - zaključak je studije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

istraživanje, pušenje, duhan