Hrvatska

ODGOVOR JADRANKI KOSOR: Milan Kujundžić: Pojedinci su uzurpirali stranku i skrivaju se iza njenog imena

'Pojedincima nisu u interesu demokratizacija i demokratični izbori.'

Piše: Vanja Deželić

Izbori za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice trenutno su u centru pažnje po prljavim igrama, optužbama i svemu što izbori nose. Stranačke prostorije nisu omogućene za korištenje svima, što je dr. Milan Kujundžić iskritizirao, zbog čega je službenim priopćenjem zapravo prozvan lažovom.

>> Jadranka Kosor: Laž je da je bilo kome od predsjedničkih kandidata bilo što zabranjeno

U Dnevniku HTV-a izjavio je kako je predsjednica stranke Jadranka Kosor iz stranačkih prostorija 'protjerala' sve kandidate za čelno mjesto stranke. Priopćenjem su te riječi nazvane lažnima, a iza potpisa tog priopćenja stoji HDZ.

MILAN KUJUNDŽIĆ: Ma što da vama pričam, ovo je klasični primjer uzurpiranja stranke. Iza svega stoje pojedinci kojima nije u interesu demokratizacija i demokratični izbori

- Molim pojedince da se ne skrivaju iza stranke. Svakako me se može nazvati, ali lažov nisam - kratko nam je rekao Kujundžić.

U njegovu glasu prepoznalo se razočaranje, što i ne čudi jer je on jedan od osnivača stranke i otpočetka kampanje poziva sve kandidate neka se ne koriste prljavim trikovima jer to može samo naštetiti ugledu stranke i razjediniti je. Uz to se odaziva na sve upite medija i protukandidata, kao što se odaziva i na sve debate jer, kako tvrdi, nema što skrivati i uvijek voli saslušati tuđe mišljenje.

U priču o Nacionalnom vijeću i ostatku službenog priopćenja ne vjeruje. Odnosno, vjeruje, ali smatra kako je to samo paravan kojim se prikrivaju stvarne namjere.

- Očito je, pojedinci su privatizirali stranku.

No stranačka tijela se moraju poštivati, ne može se ići protiv njih, svjestan je toga i Kujundžić, kao i drugi predsjednički kandidati. Ali problem je u tome što, prema njegovu mišljenju, pojedinci imaju utjecaj na sve odluke svih tijela.

- Preskočlo se središnjicu i predsjedništvo... Ma što da vama pričam, ovo je klasični primjer uzurpiranja stranke. Iza svega stoje pojedinci kojima nisu u interesu demokratizacija i demokratični izbori. Ne znam što bih vam više rekao... Ponovit ću još jednom, samo molim pojedince neka se ne skrivaju iza stranke.

Iako nije želio navesti ime pojedinaca čini se kako je ova poruka bila upućena predsjednici Jadranki Kosor, koju se smatra autorom priopćenja odaslanog s adrese tajništva Hrvatske demokratske zajednice

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

jadranka kosor, hdz, milan kujundžić