Crna kronika

TAJNI SASTANAK: Milorad Dodik obećao da će Republika Srpska platiti obranu Ratka Mladića!?

Milorad Dodik jučer se u svom uredu u najvećoj tajnosti sastao s Darkom Mladićem, sinom ratnog zločinca Ratka Mladića.

Piše: Ivan Klarić
Dnevni avaz podsjeća kako je Dodik prije nekoliko mjeseci najavio da će "za potrebe svih optuženih za ratne zločine iz RS" biti otvoren poseban fond iz kojeg će se novac ulagati za njihovu obranu.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik jučer je se u svom uredu u najvećoj tajnosti sastao s Darkom Mladićem, sinom ratnog zločinca Ratka Mladića kojemu se sudi u Haagu između ostalog i za genocid u Srebrenici i prema pouzdanim saznanjima sarajevskog Dnevnog avaza, Mladić je u Banja Luku doputovao u pratnji bijeljinskog odvjetnika Miodraga Stojanovića te beogradskog odvjetničkog tima kako bi dogovorio izdvajanje novca iz proračuna RS za obranu svog oca.

O tajnosti jučerašnjeg sastanka, koji je trajao gotovo dva sata, govori i to što je bio strogo cenzuriran i skriven od medija, navodi sarajevski dnevnik dodajući kako je ovom tajnom sastanku nazočio i Pantelija Ćurguz, predsjednik Boračke organizacije RS.

Uz tekst Dnevni avaz donosi i fotografiju Darka Mladića snimljenu na izlasku iz Palače RS, ali nije želio ništa reći novinarima. Avaz doznaje kako su se Mladićev sin i odvjetnici sastali i s Nedjeljkom Mitrovićem, predsjednikom Organizacije obitelji zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila RS, koji jer široj javnosti poznat po rigidnim stavovima i izjavama, a Dnevni avaz podsjeća kako je Dodik prije nekoliko mjeseci najavio da će "za potrebe svih optuženih za ratne zločine iz RS" biti otvoren poseban fond iz kojeg će se novac ulagati za njihovu obranu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milorad dodik, ratko mladić, republika srpska