A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/ivic-pasalic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Davor Gjenero: Priča o njegovom povratku u HDZ je Pašalićev spin | Politika+
Hrvatska

REAKCIJE: Davor Gjenero: Priča o njegovom povratku u HDZ je Pašalićev spin

Na naše pitanje vraća li se u Hrvatsku demokratsku zajednicu i da li o tome razmišlja, Ivić Pašalić je odgovorio da nema komentara.

FOTO: Ivić Pašalić
Piše: Ivan Klarić

Isti dan kada je u jednim dnevnim novinama osvanuo tekst o tome kako se Ivić Pašalić, nekada jedna od najmoćnijih osoba u državi, vraća u HDZ, sve osobe koje su se povezivale uz njegov povratak u razgovoru za PolitikuPlus demantirale su bilo kakav kontakt s Pašalićem.

 

>> KUJUNDŽIĆ: Pozvao sam sve bivše članove natrag, pa i Pašalića! MILINOVIĆ: Pašalića praktički niti ne poznajem

 

GJENERO: Poprilično sam uvjeren da je priča o njegovu povratku u HDZ Pašalićev spin ili probni balon s kojim je želi vidjeti kako će javnost reagirati na njegov možebitni povratak u Hrvatsku demokratski zajednicu. A možda je jedan od ciljeva tog spina bilo i unošenje zbrke u unutastrančćaku bitku za predsjednika.

Doduše, predsjednički kandidat Milan Kujundžić rekao je kako je njegov cilj u stranku, ukoliko pobjedi, vratiti sve bivše članove pa tako i Pašalića, ali to ne znači, napomenuo je Kujundžić, da je on nešto posebno govorio o Pašaliću niti da je s njim u nekom kontaktu.

 

Najdalje je otišao Darko Milinović koji je odbacio bilo kakav kontakt s Pašalićem, za kojeg je rekao da ga praktički niti ne poznaje. 

 

Tokom jučerašnjeg dana, mobitel Ivića Pašalića bio je isključen i njegov komentar bilo je nemoguće dobiti. Jutros se napokon javio. Na naše pitanje ima li istine u tome da se vraća u HDZ i da li o tome razmišlja, Pašalić je nekoliko puta odgovorio.

 

- Nemam komentara, nemojte se ljutiti, ustvrdio je Pašalić i pozdravio nas.

 

Politički analitičar Davor Gjenero smatra da je taj njegov odgovor na naše pitanje vraća li se u HDZ, dokaz kako iza jučerašnjeg teksta u Jutarnjem listu stoji upravo - Ivić Pašalić-

 

- Poprilično sam uvjeren da je priča o njegovu povratku u HDZ Pašalićev spin ili probni balon s kojim je želi vidjeti kako će javnost reagirati na njegov možebitni povratak u Hrvatsku demokratski zajednicu. A možda je jedan od ciljeva tog spina bilo i unošenje zbrke u unutastrančćaku bitku za predsjednika, smatra Gjenero napominjujući dabi, ukoliko on ne stoji iza tog teksta, Pašalić na naše pitanje vrlo jasno odgovorio s da ili ne.

 

- Da on nema nikakve veze s tim tekstom, uvjeren sam da bi ga negirao ili ne. Ovako je ostavio prostora za vbrlo ozbiljnu sumnju kako upravo on stoji iza tog teksta. Mislim da je Pašalić iskoristio trenutak zbrke koji vlada HDZ-om i da je ovim tekstom htio sebi pripisati neko značenje koje je izgubio odlaskom, odnosno izbacivanjem iz HDZ-a, kaže nam Gjenero i odbacuje bilo kakvu sumnju da bi iza ovog teksta stajala Jadranka Kosor.

 

- Ne vidimo nikakve dodirne točke između Jadranke Kosor i ovog teksta. Naprotiv, Kosor nema baš tako dobru suradnju s novinarima  a posebice s novinama koje su pod EPH. Ovo je, ponavljam, spin kojeg je plasirao Ivić Pašalić, naposljetku će Gjenero.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

darko milinović, jadranka kosor, hdz, ivić pašalić, milan kujundžić