A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/IVIC%20PASALIC.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

KUJUNDŽIĆ: Pozvao sam bivše članove natrag, pa i Pašalića! MILINOVIĆ: Pašalića i ne poznajem | Politika+
Hrvatska

HDZ: KUJUNDŽIĆ: Pozvao sam bivše članove natrag, pa i Pašalića! MILINOVIĆ: Pašalića i ne poznajem

Vraća li se Pašalić u HDZ?

Piše: Vanja Deželić

Predsjednički kandidat Hrvatske demokratske zajednice Milan Kujundžić pozvao je sve bivše članove stranke neka se vrate, što je odmah potaknulo mogućnost u njegovu suradnju s 'odbačenim' članom dr. Ivićem Pašalićem, koji čeka prvu priliku kako bi se vratio u HDZ, piše Jutarnji list.

 

MILINOVIĆ: Nisam nikada s njime komunicirao, niti znam kakav je njegov politički svjetonazor niti išta. Čovjeka praktički niti ne poznajem.

No Kujundžić odlučno odbacuje takvu mogućnost u razgovoru za Politika Plus, tvrdi kako ne surađuje s bivšim ili sadašnjim članovima, kao ni s nekim drugim osobama iz političkog ili javnog života.

- Ma nema govora o tome, meni ne treba nitko pomagati, pa tako ni Ivić Pašalić. To što sam pozvao sve bivše članove da se vrate u stranku odmah se povezalo s Pašalićem, ali to nije istina - rekao nam je dr. Milan Kujundžić.

 

'Doktorska veza', kako nazivaju struju u stranci, koja pokušava svrgnuti predsjednicu Jadranku Kosor, ne postoji?

- Naravno da ne, to je smiješno i očito se u nedostatku vijesti neki koriste takvim informacijama. Jedino što sam ja rekao jest da se pozovu bivši članovi, i to iz razloga što želim jedinstven i snažan HDZ.

Podrazumijeva li se pod 'bivšim članovima' i dr. Ivić Pašalić?

- Pa nije li on bivši član? Jest. Dakle, mislio sam i na njega, kao i na mnoge druge, ali nisam spominjao nikakva imena već sam izričito rekao kako želim da se vrate svi bivši članovi, koji su iz ovog ili onog razloga napustili stranku. Ne želim podjele na ovaj ili onaj klan,moja vizija stranke je jedinstvo, da svi budemo jedno. Neslaganja su moguća, ali unutarstranački sukobi moraju postati prošlost.

KUJUNDŽIĆ: Pa nije li on bivši član? Jest. Dakle, mislio sam i na njega, kao i na mnoge druge, ali nisam spominjao nikakva imena već sam izričito rekao kako želim da se vrate svi bivši članovi, koji su iz ovog ili onog razloga napustili stranku.

Pašalićev svjetonazor uspoređuje se s onim kandidata za predsjednika Darka Milinovića, ali i on odbacuje sve te navode, ali i odbija komentirati povratak bivših članova u HDZ, među kojima je i Pašalić.

- Ne bih komentirao povratak bivših članova, to nije moja stvar, a što se tiče Pašalića i mene to nije istina. Nisam nikada s njime komunicirao, niti znam kakav je njegov politički svjetonazor niti išta. Čovjeka praktički niti ne poznajem tako da odbacujem sve tvrdnje koje su me dovele u kontekst s njime - rekao nam je Milinović.

 

Potom se prisjetio Pašalićeve prošlosti u stranci, odnosno njegova isključenja iz HDZ-a.

 

- Ne zanima me što misli Ivić Pašalić. On je u demokratskoj proceduri u stegovnom postupku pred Visokim sudom časti stranke, kojim je presjedao Boras, isključen iz stranke. Imao je mogućnost obrane, imao je i odvjetnike, što je iskoristio. Imao je mogućnost žalbe pred Nacionalnim vijećem stranke, ali koliko se sjećam, tu mogućnost nije iskoristio.

Biste li podržali njegov povratak?

- Ja ga ne zovem natrag. O tome odlučuje Visoki sud časti.

Sam Pašalić potpuno je nedostupan za komentare i ostaje za vidjeti priprema li u tišini teren za povratak u stranku iz koje je neslavno otišao 2002. godine kada je od Ive Sanadera izgubio unutarstranačke izbore.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdz, darko milinović, milan kujundžić, ivić pašalić