A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jadranka-kosor-500.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor na meti USKOK-a zbog čuvanja prljavog novca? | Politika+
Hrvatska

MEDIJI: Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor na meti USKOK-a zbog čuvanja prljavog novca?

HDZ-ovci nisu bili dostupni za komentar, a ni u USKOK-u nismo mogli doći do izjave oko slučaja.

FOTO: Jadranka Kosor
Piše: Ivan Klarić

Damir Mihanović, bivši član Uprave Croatia osiguranja u medijima je ovih dana prozvao ženu iz samog vrha HDZ-a, koja mu je navodno preko posrednika, 19.rujna 2011. godine, uputila prijeteće poruke.

 

Istražitelji se pitaju: Kosor i Bačić znali su sve to vrijeme da je riječ o crnom fondu i da USKOK ispituje Barišića, no kako to da su Kosor i Bačić sve vrijeme sjedili na novcu?

Posrednik je snimio razgovor, snimku posjeduje i USKOK, a postoji i transkript. Mihanović je Jadranku Kosor izravno optužio da je znala da novac koji je Mladen Barišić iz Carine u siječnju 2010. predao HDZ-ovoj blagajnici Marici Glavaš, potječe iz crnog fonda i da je unatoč tome držan u stranačkom sefu do listopada 2010.

 

Taj detalj mogao bi biti ključan u istrazi protiv Jadranke Kosor, piše Jutarnji list. U članku 292., stavak 1., Kaznenog zakona stoji da odgovorna osoba koja s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoju ili drugu pravnu osobu stvara ili drži nedozvoljene fondove može odgovarati i kaznom zatvora.

Činjenica je da je crni novac od 25. siječnja do 20. listopada 2010, stajao u stranci. Prema pisanju Jutarnjeg lista istražitelji se pitaju: Kosor i Bačić znali su sve to vrijeme kako je riječ o crnom fondu i da USKOK ispituje Barišića, no Kosor i Bačić su sve vrijeme sjedili na novcu.

 

Do komentara nekog od HDZ-ovaca, uključujući i Jadranku Kosor, do zaključenja ovog teksta nismo uspjeli doći. Također, u USKOK-u nije bilo nikoga mjerodavnog da nam prokomentira pisanje Jutarnjeg lista. Tek su nam poručili da pošaljemo mail s upitom, ali ni to nije urodilo plodom pa smo ostali uskraćeni za komentar.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdz, fimi media, jadranka kosor