A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hdz-222.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

KARAMARKO: Svi koji žele ušutkati one koji misle drugačije trebaju otići! KUJUNDŽIĆ: Sram me je! | Politika+
Hrvatska

RASPUŠTANJE OGRANKA: KARAMARKO: Svi koji žele ušutkati one koji misle drugačije trebaju otići! KUJUNDŽIĆ: Sram me je!

MILOŠEVIĆ: Ishitreni potez. PRGOMET: Izborni inženjering!

Piše: Ivan Klarić

Županijski odbor HDZ-a Osječko-baranjske županije raspustio je Gradski odbor Valpova. Službeni razlog su narušeni međuljudski odnosi. Naime, Gradski odbor stranke raspušten je jer je sedam članova toga odbora podnijelo ostavke, rekao je Josip Salapić, član Predsjedništva Županijskog HDZ-a i saborski zastupnik.

 

KUJUNDŽIĆ: Raspuštanje ogranka u Volpovu je apsolutno nedemokratski potez vrha HDZ-a koji ide na ruku aktualnom vodstvu i Jadranki Kosor. Zbog tog poteza uistinu me sram i mogu ovim putem obećati da se to, kada ja pobijedim, neće nikada dogoditi u HDZ-u.

Među članovima valpovačkog odbora koji su podnijeli ostavke je valpovački gradonačelnik Leon Žulj te Tomislav Ivić, dosadašnji potpredsjednik valpovačkog HDZ-a, inače predsjednik Županijskog odbora.

Raspuštanje ogranka u Valpovu dignulo je na noge sve koji se natječu za mjesto prvog HDZ-ovca. Taj je događaj Tomislav Karamarko nazvao pučem, Milan Kujundžić sramotom, Drago Prgomet izbornim inženjeringom, a Domagoj Milošević ishitrenim potezom.

Politički analitičar Davor Gjenero kazao je da je ovaj potez svakako loša poruka prvenstveno članovima HDZ-a, ali i pokušaj da se aktualnoj predsjednici Jadranki Kosor osigura što bolja početna pozicija u utrci za vrh najjače oporbene stranke.

S ovom rečenicom slaže se i kandidat za predsjednika HDZ-a dr. Milan Kujundžić koji je u kratkom razgovoru za PolitikuPlus rekao sljedeće:

- To je nešto što se nije smjelo dogoditi u jednoj demokratskoj stranci i to baš u vrijeme unutarstranačke predizborne kampanje, kaže nam vidno raočarani Kujundžić.

- Raspuštanje ogranka u Valpovu apsolutno je nedemokratski potez vrha HDZ-a koji ide na ruku aktualnom vodstvu i Jadranki Kosor. Zbog tog poteza uistinu me sram i mogu ovim putem obećati da se to, kada ja pobijedim, neće nikada dogoditi u HDZ-u, kazao nam je Kujundžić.

 

Tomislav Karamarko pak kaže da je ovo pokušaj puča, potez koji nikako nije trebao HDZ-u.

 

- I to nevezano za to što se nalazimo usred unutarstranačke predizborne kampanje. HDZ ima budućnost, ali stranku treba demokratizirati, poručuje bivši ministar unutarnjih poslova i dodaje.

 

- Svi oni koji pokušavaju ušutkati one koji misle drugačije od njih trebaju otići, oštro će Karamarko dodajući da je odluka o raspuštanju ogranka u Valpovu podcjenjivanje članova HDZ-a.

 

KARAMARKO: Svi koji pokušavaju ušutkati one koji misle drugačije trebaju otići.

- Ponavljam, nije se smjelo ulaziti u ovakve poteze usred kampanje, kaže Karamarko, a na naše pitanje da li se ovim potezom pokušava osigurati što bolja pozicija Jadranki Kosor, Karamarko odgovara.

 

- Može se to opisati na sve načine pa i tako, naposljetku će Tomislav Karamarko, koji je još napomenuo da je pred HDZ-om najbitnija bitka, a to je borba za demokratizaciju stranke jer jedino tako stranka može naprijed.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milan kujundžić, tomislav karamarko, jadranka kosor, hdz