Sport

POLUFINALE: Svega 200 hrvatskih navijača, pred 20.000 gledatelja glasno izviždana hrvatska himna

Hrvatski navijači su u koloni pod pratnjom policije od granice kod Šimanovaca došli do Arene.

Piše: PolitikaPlus

Polufinalnu utakmicu Europskog rukometnog prvenstva Srbija - Hrvatska u beogradskoj Areni prati oko 200 hrvatskih navijača od kojih je većinu od granice prepratila srpska policija, a da pritom nije bilo nikakvih izgreda.

Na autoputu do Beograda raspoređen je veliki dio policijskih snaga, posebice na nadvožnjacima i raskršćima. Srpski mediji da je granicu prešao i određeni broj srpskih navijača iz Vukovara i drugih dijelova Slavonije, ali oni nisu pod pratnjom otišli do dvorane.

Navijači iz Hrvatske nalaze se na posebno ograđenom sektoru Arene, na gornjoj razini zapadne tribine, okruženi brojnim redarima, a procjenjuje se da susret osigurava oko 5000 policajaca. Srpski mediji javili su da se u dvoranu smiju unijeti samo službene zastave Hrvatske i Srbije, dok nisu dopušteni nikakvi šalovi i transparenti, a odstranuju se i osobe pod utjecajem alkohola. Utakmicu prati 20.000 gledatelja koji su glasno izviždali hrvatsku himnu.

Hrvatski navijači su u koloni pod pratnjom policije od granice kod Šimanovaca došli do Arene, gdje je posebno čuvani parking odvojen samo za njih. Na autoputu do Beograda raspoređen je veliki dio policijskih snaga, posebice na nadvožnjacima i raskršćima. Srpski mediji da je granicu prešao i određeni broj srpskih navijača iz Vukovara i drugih dijelova Slavonije, ali oni nisu pod pratnjom otišli do dvorane. Prema informacijama policije jedan veći dio navijača zaustavljen je na granici, te vraćen u Hrvatsku, a organizatori i Hrvatski rukometni savez su apelirali da navijači bez karte ili vaučera za ulaznicu ne dolaze u Beograd. No, sa granice su vraćani i oni kojui su imali vaučere.

U prvom poluvremenu Hrvatska je blago dominirala i na odmor otišla s prednošću: 13:14. Osim nesportskog postupka za vrijeme hrvatske himne, navijanje je bilo bez većih izgreda (pred kraj prvog poluvremena zapaljene su baklje, što ukazuje na to da pregled srpskih navijača nije bio tako temeljit) te relativno mirno.

Pobjednik dvoboja Srbija - Hrvatska igrat će u nedjelju u 17 sati u finalu s Danskom, a poraženi za broncu u 14 sati sa Španjolskom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

navijači, rukomet