A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/bozidar%20kalmeta%20100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Kalmeta: U HDZ-u se ne ljute zbog moje potpore vladinom zakonu | Politika+
Hrvatska

DAN POSLIJE: Kalmeta: U HDZ-u se ne ljute zbog moje potpore vladinom zakonu

Upitan kako bi glasovao da je bio u sabornici, odgovorio je: "Glasao bi onako kako sam rekao".

FOTO: Božidar Kalmeta
Piše: PolitikaPlus/Hina

HDZ-ov zastupnik Božidar Kalmeta izjavio je danas kako stoji iza onoga što je rekao u jučerašnjoj saborskoj raspravi, da podupire vladin zakon o ukidanju povlaštenih mirovina, te kazao kako se u HDZ-ovom Klubu nitko zbog toga na njega ne ljuti.

Kalmeta je novinarima u Hrvatskom saboru izjavio da se razlike između njegovog i mišljenja njegovog kluba, koji je zauzeo suzdržan stav prema vladinom zakonu, mjere u nijansama.

"Ja sam rekao ono što sam rekao i iza toga stojim. I mišljenje kluba je, i to je ono što je bitno, da se mirovine moraju obračunavati kao i svima ostalima", rekao je.

Upitan jesu li na njega bili ljuti u HDZ-ovom klubu, s obzirom da je u pojedinačnoj raspravi iznio stav drukčiji od stranačkog, Kalmeta je odgovorio kako apsolutno nije bilo nikakve ljutnje.

"Mi smo veliki klub i ne bi bilo dobro da baš svi o svemu isto mislimo", kazao je Kalmeta, a na dodatno pitanje nije li HDZ-ov klub do sada bio jedinstven u stavu, odgovorio je kako se rade iskoraci i u tom smislu.

Na sinoćnje glasovanje o ukidanju povlaštenih mirovina nije, kazao je, došao jer je zakasnio.

Upitan kako bi glasovao da je bio u sabornici, odgovorio je: "Glasao bi onako kako sam rekao", a na pitanje znači li to da bi bio za vladine zakonske izmjene, odgovorio je da ne može govoriti jedno, pa poslije glasovati drugačije.

Kalmeta je odbacio špekulacije da je došlo do raskola u Klubu HDZ-a, ističući kako se mišljenja među HDZ-ovim zastupnicima razlikuju u nijansama, budući da je i stav HDZ-a bio da se zastupničke mirovine trebaju obračunavati kao i svim ostalim građanima, dakle po općem mirovinskom zakonu.

"Stav kluba je bio da se bude suzdržan s obzirom da nisu obuhvaćeni svi državni dužnosnici. Ja sam diskutirao i rekao da, što se mene tiče, zakon treba prihvatiti i da ću za zakon glasovati i tako sam se ponašao", rekao je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

povlaštene mirovine, hdz, božidar kalmeta, sabor