A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/angelina-jolie-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Hollywoodska glumica Angelina Jolie traži ukidanje Republike Srpske! | Politika+
Scena

SRPSKI MEDIJI: Hollywoodska glumica Angelina Jolie traži ukidanje Republike Srpske!

Navodno će poznata glumica u svibnju ove godine održati konferenciju za novinare, gdje će tražiti njeno ukidanje.

Piše: PolitikaPlus

Hollywoodska glumica, redateljica i ambasadorica UN-a Angelina Jolie, prema pisanjima Kurira traži ukidanje Republike Srpske koju je nazvala genocidnom.

Navodno će poznata glumica u svibnju ove godine održati konferenciju za novinare, gdje će tražiti njeno ukidanje. Srpski mediji naglašavaju kako je u svom filmu 'U zemlji krvi i meda' Angelina Jolie, Srbe proglasila masovnim ubojicama.

 

Kurir prenosi da Emir Kusturica nikada ne bi ugostio Jolie jer se bavi propagandom kao Bruce Willis. 'Oni pripadaju kinematografiji koja je skrivena propaganda. Kada dođe ona raditi film o stradavanjima bosanskih muslimana, a nisu samo oni stradavali, to nema veze s pameću', dodao je Kusturica.

I sarajevski glumac Branko Đurić komentirao je teške optužbe i iznošenje pogrešnih podataka u vezi broja žrtava. 'Nisam primijetio taj podatak na filmu. Mislim da se film više bavi ljubavnom pričom u vrijeme rata, ali podaci o stradavanjima bi trebali biti točni posebno zbog osjetljive teme na našim prostorima', rekao je Đurić.

Srpski mediji Angelinine izjave smatraju 'holivudskim blaćenjem srpskog naroda'. Oglasila se i predsjednica Helsinškog odbora Srbije Sonja Biserko, te naglasila 'da se nacionalisti boje filma Angeline Jolie s obzirom na sadržaj i moć koji on može imati u promoviranju istine o ratu u BiH', prenosi Dnevni Avaz.

'Beograd je do sada otišao dosta daleko u stvaranju jednog narativa rata u Bosni kao oslobodilačkog rata. Film će imati ogromnu prodornost u svijetu. Beograd i srpski nacionalisti imaju milion razloga da se pribojavaju tog filma. Oni odmah impliciraju ukidanje RS, zato što znaju karakter i način stvaranja tog entiteta', tvrdi Biserko.

Predsjednica Helsinškog komiteta Srbije dodaje kako su 'napadi na Jolie reakcija na nešto što se u Srbiji potiskuje, a Republika Srpska ne može biti legitimna u moralnom smislu.'
 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

scena, republika srpska, angelina jolie