A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/burt_reynolds.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Burt Reynolds propustio ulogu Jamesa Bonda jer nije htio obrijati brkove | Politika+
Scena

BRKATA IKONA: Burt Reynolds propustio ulogu Jamesa Bonda jer nije htio obrijati brkove

'Jednom sam ih obrijao i kao da sam izgubio dio sebe. Kada su izrasli bio sam sretan kao malo dijete', rekao je Burt.

Piše: PolitikaPlus

Burt Reynolds je bio prototip muškarčine u sedamdesetima, pa i u osamdesetima, da bi u devedesetima bio prototip šarmera. A gdje je sad? Pa gdje i njegovi brkovi, na istome mjestu kao i uvijek. Čovjek ima 75 godina, ali još uvijek se odlično drži, snima filmove i mami uzdahe gospođa.

Možda se samo to i promijenilo, više ne trčkaraju za njime djevojčice i djevojke već ga laganim hodom prate gospođe. O svemu tome je za GQ Burt hrabro i iskreno progovorio. Nije moglo za početak bez brkova, morao je otkriti njihovu tajnu, rijetkima oni stoje toliko dobro kao i njemu.

- Znate, jednom sam ih obrijao i tako vodio satove glume, što jako volim jer dijeliti svoje iskustvo je predivna stvar. Svi učenici su me čudno gledali, a i samom sebi sam bio čudan. Htjeli su moje brkove natrag, bila je to jednoglasna odluka i ponovno sam ih pustio. Tek kada su izrasli shvatio sam koliko su mi nedostajali i kako sam bez njih izgubio dio sebe, bio sam sretan kao malo dijete - uz smijeh je rekao Burt i rekao kako je to jedino iz sedamdesetih što je zadržao dok, primjerice, košulje raskopčane do pola prsa više ne bi nikada navukao.

Možda su upravo brkovi razlog zašto kao seks ikona sedamdesetih nije glumio u Jamesu Bondu.

- Ma problem je u tome što sam smatrao kako Amerikanac jednostavno ne može na pravi način utjeloviti velikog agenta. George Lazenby mi je dokazao kako sam bio u pravu. Ali možda sam ipak trebao prihvatiti tu ulogu, volio bih da jesam, iako bi mi život sada bio bitno drugačiji. Tada sam se bojao da me javnost ne bi prihvatila i taj je strah pobijedio. Uz to, tada sam igrao ulogu Dana Augusta, koji je po svemu bio američki policajac. Jednostavno se nisam vidio kao elegantnog agenta, obrijanog, kojemu su društvene manire u malom prstu. Iz današnje perspektive žalim za propuštenim, ali u onome trenutku odbijanje uloge Bonda mi se činilo logičnim potezom - otkrio je 75-godišnji Reynolds.


Svejedno, agent Sterling Archer smatra ga duhovnim guruom, zbog čega se Burt odlučio u tom animiranom serijalu pojaviti glasom.

- Rekli su mi da postoji animirana serija u kojoj me se svako malo spominje u pozitivnom kontekstu, odlučio sam je pogledati i ugodno se iznenadi. Jedno je volilo prema drugome i eto me u tom projektu - kazao je glumac koji još uvijek prepun ambicija korača kroz život.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

james bond, sterling archer, burt reynolds