Kultura

ČITANJE: Nađi uru za literaturu: Godinu otvaraju Renato Baretić i Milana Vlaović

"Baretić će govoriti o svojim novim djelima, podijeliti s posjetiteljima skrivene kutke svoje duše i donijeti tračak dalmatinskog nebomora."

FOTO: Renato Baretić
Piše: PolitikaPlus

Akcija Nađi uru za literaturu, u Profilu nastavlja se i u novoj godini, a domaćin sljedećeg druženja bit će Renato Baretić, četvrtak, 19. siječnja 2012. godine, u 18 sati, u Profil Megastoreu, u Zagrebu, Bogovićeva 7. U dvosatnom druženju uz knjigu i kavu, "Baretić će govoriti o svojim novim djelima, podijeliti s posjetiteljima skrivene kutke svoje duše i donijeti tračak dalmatinskog neba i mora, ili, kako on to pjesnički kaže, 'nebomora’, na način kakav do sada sigurno niste imali priliku doživjeti", najavljuju organizatori.


„Kao što postoje stilovi pisanja, tako postoje i stilovi čitanja. Dapače, ovih drugih je i daleko više. Čitajući roman, priču ili pjesmu, svaki čitatelj u glavi vidi neke sasvim svoje slike, vrti neke sasvim svoje filmove, u pravilu drugačije od onih kakve je, pišući, vidio autor. U izravnoj razmjeni tih iskustava jedna je od najvećih čari bavljenja književnošću. Osobno sam već u takvim kontaktima čuo najmanje tridesetak interpretacija mojih romana, interpretacija kakve meni ni u snu nisu bile na pameti. I to mi je divno i čudesno. Zato se unaprijed veselim ovom druženju”, kaže Renato Baretić.


Kako ističu organizatori, kao i svaki put do sada, posjetitelji koji budu željeli organizirati čitateljski klub u krugu svoje obitelji i prijatelja, na kraju druženja dobit će poklon paket s kavom i kompletom Baretićevih knjiga kako bi otvorili svoje novo poglavlje zbližavanja.


Nakon susreta s Renatom Baretićem, druženja s piscima nastavljaju se  Milanom Vlaović.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

profil, jacobs kava, renato baretić, Nađi uru za literaturu