A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/oscar1.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

'Umjetnik' pobijedio na dodjeli Zlatnih globusa, osvojivši tri nagrade | Politika+
Kultura

DOMINACIJA: 'Umjetnik' pobijedio na dodjeli Zlatnih globusa, osvojivši tri nagrade

Francuski film "Umjetnik" dominirao je u nedjelju navečer na 69. svečanoj dodjeli Zlatnih globusa osvojivši tri nagrade..

Piše: PolitikaPlus/Hina

 Francuski film "Umjetnik" dominirao je u nedjelju navečer na 69. svečanoj dodjeli Zlatnih globusa osvojivši tri nagrade - za najbolju komediju, najboljeg glumca u komediji te najbolju originalnu glazbu.

 

Film Michela Hazanaviciusa predvodio je utrku za Zlatne globuse sa šest nominacija, a osvojivši tri postao je najnagrađivaniji film večeri. Prvi put je jedan francuski film osvojio Zlatni globus za najbolju komediju.

 

Nagradu za najboljeg glumca u komediji osvojio je Jean Dujardin (39), već dobitnik Zlatne palme u Cannesu za istu ulogu. Prethodno je samo još jedan Francuz - Gerard Depardieu, osvojio Zlatni globus u istoj kategoriji za "Zelenu kartu" 1991.

 

Glazbu u filmu potpisuje Ludovic Bource.

 

U kategoriji najbolje glumice u komediji ili mjuziklu najboljom je proglašena Michelle Williams za film "Moj tjedan s Marilyn". Najboljom filmskom dramom proglašeni su "Nasljednici" Alexandera Paynea, a redateljem Martin Scorsese za film "Hugo". Redatelju je to treći Globus u karijeri.

 

Nagradu za najboljeg dramskog glumca osvojio je George Clooney za nastup u "Nasljednicima", dok je najbolja glumica u drami Meryl Streep za utjelovljenje Margaret Thatcher u "Željeznoj dami".

 

Najboljim sporednim glumcima proglašeni su Octavia Spencer u "Tajnom životu kućnih pomoćnica" i Christopher Plummer u "Početnicima".

 

Woody Allen dobio je Zlatni globus za najbolji scenarij ("Ponoć u Parizu"), a za najbolji strani film proglašen je iranski "Nader i Simin se rastaju" redatelja Asghara Farhadija. Nominacije za Oscare objavit će se 24. siječnja. Svečana dodjela održava se u kazalištu Kodak 26. veljače.

 


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

michel hazanavicius, film umjetnik, dodjela oskara