A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/costa-concordia-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Vlasnici nasukanog broda: Zapovjednik pogrešno procijenio situaciju | Politika+
Crna kronika

COSTA CROCIERE: Vlasnici nasukanog broda: Zapovjednik pogrešno procijenio situaciju

"Nije slijedio proceduru Costa Crocierea predviđenu u izvanrednim situacijama, a koja je u skladu s međunarodnim standardima."

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Tvrtka Costa Crociere, vlasnik kruzera Coste Concordije koji se u petak nasukao blizu talijanskog otočića Giglia pri čemu je smrtno stradalo najmanje pet osoba, priopćila je u nedjelju navečer da je kapetan broda "pogrešno procijenio situaciju" te da "nije slijedio proceduru" koju treba primijeniti u izvanrednim situacijama.

"Čini se da je zapovjednik broda pogrešno procijenio situaciju, što je rezultiralo teškim posljedicama" te "nije slijedio proceduru Costa Crocierea predviđenu u izvanrednim situacijama, a koja je u skladu s međunarodnim standardima"

"Pravosudna tijela, s kojima tvrtka surađuje, naredila su uhićenje zapovjednika broda, protiv kojega će se podignuti optužnica", stoji u priopćenju tvrtke.

"Čini se da je zapovjednik broda pogrešno procijenio situaciju, što je rezultiralo teškim posljedicama" te "nije slijedio proceduru Costa Crocierea predviđenu u izvanrednim situacijama, a koja je u skladu s međunarodnim standardima", stoji u priopćenju tvrtke.

AFP također prenosi kako se doznaje da su dvojica smrtno stradalih putnika, čija su tijela u nedjelju pronađena u potopljenom brodu, stariji muškarci - jedan Talijan, a drugi španjolski državljanin. Njihova trupla prebačena su u bolnicu u Grossetu.

Prema dosadašnjim podacima u nesreći Coste Concordije smrtno je stradalo pet osoba, šezdesetak ih je ozlijeđeno, a za 15 putnika, koliko ih se smatra nestalima, još se traga.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

COSTA CONCORDIA, COSTA CROCIERE, POMORSKE NESREĆE, POMORSKA NESREĆA