Hrvatska

HDZ: OTKRIVAMO Milan Kujundžić ide u utrku za predsjednika HDZ-a!

Aktualni ravnatelj KB Dubrava i nekadašnji Hebrangov pomoćnik o kandidaturi za predsjednika HDZ-a javnost će izvijestiti u utorak.

FOTO: Milan Kujundžić
Piše: Ivan Klarić

Nakon Jadranke Kosor, Darka Milinovića, Domagoja Miloševića, Drage Prgometa i Tomislava Karamarka, o čijem je uključivanju u utrku za predsjednika HDZ-a prva javila PolitikaPlus, imamo potvrdu da u bitku za vrh HDZ-a ide i dr. Milan Kujundžić.

Da je Kujundžić donio odluku o kandidaturi za predsjednika HDZ-a, portalu PolitikaPlus potvrdilo je nekoliko izvora bliskih samom Kujundžiću, rekavši nam da je već odlučeno da će aktualni ravnatelj KB Dubrava o toj svojoj odluci javnost izvijestiti na konferenciji za novinare u utorak. Na koncu nam je u telefonskom razgoovru to potvrdio i sam Kujundžić.

Aktualni ravnatelj KB Dubrava o kandidaturi za predsjednika HDZ-a javnost će izvjestiti na konferenciji za novinare u utorak. 

Doktor Milan Kujundžić ravnatelj je Kliničke bolnice Dubrava od 2005. godine i jedan je od najcjenjenijih hrvatskih gastroenterologa. Od 2004. do 2005. godine doktor Kujundžić bio je pomoćnik tadašnjem ministru zdravstva i socijalne skrbi dr. Andriji Hebrangu, kad se između ostaloga, uspio dohvatiti novinskih naslova svojim obilaskom groba Ante Pavelića.

 

Zanimljivo je svakako podatak da je Kujundžić bio jedan od kandidata za ministra zdravstva kada je taj resor preuzeo danas također kandidat za predsjednika HDZ-a, dr. Darko Milinović.

 

Ovom kandidaturom, bitka za vrh HDZ-a još se više zaoštrava i svakako će biti zanimljivo kako će se cijela ova priča razvijati do svibnja kada bi trebao biti održan sabor HDZ-a na kojem će biti birano novo vodstvo najjače oporbene stranke.

 

Premda se iz dana u dan pojavljuju novi kandidati za predsjednika najjače oporbene stranke, vijesti s terena kazuju da su u ovom trenutku članovima HDZ-a najbliži Tomislav Karamarko, Darko Milinović, koji su, prema izjavama iz samog HDZ-a, već krenuli u intenzivnu akciju na terenu, te aktualna predsjednica Jadranka Kosor, koja ćeuvelike određivati pravila igre u predstojećem izbornom procesu.