A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/kirurzi.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Istraživanje: Sredovječni kirurzi su najsigurniji | Politika+
Zdravlje

ANALIZA: Istraživanje: Sredovječni kirurzi su najsigurniji

Sredovječni kirurzi u kasnim 30-im i u 40-im godinama najsigurniji su, sugerira istraživanje..

Piše: PolitikaPlus/Hina

Pripremate li se na operaciju, možda ne bi bilo zgoreg unaprijed provjeriti dob vašega kirurga, smatraju istraživači koji tvrde da dob utječe na njihovu sposobnost.

 

Iako je neiskustvo očiti nedostatak, nije niti poželjno biti u toj profesiji desetljećima, tvrde istraživači, a prenosi BBC. Sredovječni kirurzi u kasnim 30-im i u 40-im godinama najsigurniji su, sugerira istraživanje u okviru kojeg su proučene komplikacije u operativnim zahvatima u pet bolnica u Francuskoj.

 

Istraživanje je pokazalo da operativno uklanjanje štitnjače ima najveće izglede za komplikacije ako je kirurg neiskusan ili taj posao radi više od 20 godina. Analizom je obuhvaćeno više od 3500 operacija štitnjače koje je obavilo 28 kirurga. Istraživači su odabrali uklanjanje štitnjače zbog toga što se već desetljećima obavlja na isti način. Istraživanje je utvrdilo da na rezultate u ovom slučaju nije utjecala mogućnost da složeniji slučajevi završe na stolu iskusnijih  kirurga.Stručnjaci koji nisu bili uključeni u istraživanje navode kako se faktori koji utječu na slabije rezultate starijih kirurga još trebaju proučiti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

analiza, sigurnost, kirurz