Sport

OPTUŽBA I KONTRAOPTUŽBA: Jovanović: Vrdoljak je prodao kandidaturu Rijeke za fotelju u MOO!

Marković i Srebrić tvrde da nisu ništa vidjeli, dok se Remetinec puni njihovim najbližim suradnicima.

Piše: PolitikaPlus

Iako je njegov nastup prema krizi u Hrvatskom nogometnom savezu naišao na jednodušno odobravanje javnpsti, ima i onih koji smatraju da ministarhoda po skliskom terenu. Njegove riječi i isušivanjunogometne močvare i uništavanju komaraca doživotni počasni član MOO shvatio je kaoprijetnju, odnosno riječi kakve ministar sebi ne smije dozvoliti. No, u razgovoru za Tportal, ministar je otišao i korak dalje, optuživši Antuna Vrdoljaka za korupciju.

 

- Moj posao je da kažem što vidim, što čujem i što znam za razliku od gospode Vlatka Markovića i Zorislava Srebrića te ostalih članova Izvršnog odbora HNS-a koji tvrde da nisu ništa vidjeli, nisu ništa čuli i nisu ništa znali, a istovremeno se Remetinec svakodnevno puni njihovim najbližim suradnicima iz nogometne organizacije', kaže Jovanović, ponoviši im svoj poziv da odstupe s dužnosti. A onda je došao red i na Antuna Vrdoljaka, koji ga je javno prozvao s oltara katedrale hrvatskog duha.

- Izgleda da sve što sam nabrojao i prije govorio uopće ne razumije upravo Vrdoljak, što me ne iznenađuje budući da svi mi u Rijeci jako dobro znamo kako je Vrdoljak osigurao svoje mjesto u Međunarodnom olimpijskom odboru kada je samovoljno prodao kandidaturu grada Rijeke za Mediteranske igre, ispalio je Jovanović novuoptužbu, koju će, poznavajući Vrdoljaka, vjerojatno morati i na sudu dokazivati, što u ovom slučaju neće biti nimalo lako. A čini se da zaboravlja da zastupničkog imuniteta više nema. No, i za ovaj nastup prema nepopularnom Vrdoljaku sigurno će dobiti ovacije javnosti.

- Prema tome, ja ću i dalje biti jednako glasan kao i dosad glede i unatoč Vrdoljaku čije je strašenje suspenzijama UEFA-e i FIFA-e jedan proziran i jadan pokušaj obrane neodgovornosti, nesposobnosti i nemoralnosti čelništva HNS-a. Dakle, politika i ministar neće nikoga smjenjivati, ali smatram da većina u nogometnoj organizaciji ima pravo odlučivati o ljudima koji ih vode, zaključuje Jovanović.