Sport

ŽESTOK ODGOVOR: Jovanović: Primit ću Markovića i Srebrića na razgovor, ali oni moraju podnijeti ostavke!

'Prvi korak u spašavanju nogometa je ostavka Srebrića i Markovića.'

FOTO: Željko Jovanović
Piše: Ivan Klarić
'Prvi korak u spašavanju nogometa je ostavka Srebrića i Markovića, bolje je da časno odu dok još imaju priliku, nego da nečasno ostanu i jednu minutu duže. Svojim odlaskom otvaraju vrata novim, svježim, osobno se nadam brončanim vatrenim, koji će sigurno imati viziju, ideje, program i plan kako vratiti našem nogometu ne samo brončani, nego i zlatni sjaj.'

Nevjerojatna je želja ove ekipe iz vrha HNS-a da ostanu u foteljama, koje ih izgleda zanimaju neusporedivo više od nogometa i nogometaša. Vrlo rado ću ih, zajedno sa svojim doministrom za sport Skansijem, primiti na razgovor jer možda im taj razgovor pomogne u razmišljanju da podnesu ostavke, komentar je ministra sporta Željka Jovanovića nakon što je danas glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić rekao kako će tražiti sastanak sa Jovanovićem.

 

<< Zorislav Srebrić: HNS će zatražiti prijem kod ministra Jovanovića 

 

No, sasvim sigurno, Srebrić i Marković nisu očekivali ovako oštar odgovor ministra Jovanovića.

- Trebaju to učiniti zbog odgovornosti koju snose za otužno stanje hrvatske nogometne lige koja je potonula u močvari korupcije, nemorala i neodgovornosti manjine što sramoti ogromnu većinu istinskih zaljubljenika u nogomet, oštro će Jovanović i dodaje.

- Prvi korak u spašavanju nogometa je ostavka Srebrića i Markovića, bolje je da časno odu dok još imaju priliku, nego da nečasno ostanu i jednu minutu duže. Svojim odlaskom otvaraju vrata novim, svježim, osobno se nadam brončanim vatrenim, koji će sigurno imati viziju, ideje, program i plan kako vratiti našem nogometu ne samo brončani, nego i zlatni sjaj, napisao je ministar Jovanović na svom Facebook profilu.

Na ovako oštru reakciju Jovanovića pokušali smo dobiti komentar od Markovića i Srebrića, ali nam se nisu javljali na telefon. Da podsjetimo, Srebrić je danas u Umagu posjetio polaznike ovogodišnjeg zimskog nogometnog kampa HNS-a komentirajući jučerašnju izjavu ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića kako "vrh HNS-a vodi nogomet u propast" te kako se nakon posljednjih afera može govoriti o "moralnoj, društvenoj i kaznenoj odgovornosti HNS-a", istaknuo kako će čelnici HNS-a zatražiti prijem u nadležnom Ministartsvu kako bi iznijeli sve aktivnosti koje u posljednje vrijeme provodi HNS. Čini se da Jovanović s jedne i Srebrić i Marković s druge strane i dalje na stanje u nogometu gledaju na drugačiji način...

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hns, zorislav srebrić, vlatko marković, željko jovanović